Der er ikke længere så meget kød at finde, når man åbner køleskabene hos danskerne. Hver tredje af os spiser nemlig mindre kød i dag end for to år siden, viser en ny måling foretaget af TNS Gallup for Berlingske.
Mange danskere vælger at tage hele dage uden overhovedet at spise kød. 42 procent af os har én eller flere kødfrie dage i løbet af ugen.
"Det er et tegn på, at man ikke synes, kød er noget, som hører hver eneste dag til. Kød har ikke den samme status som tidligere, hvor det i alles opfattelse var den fineste spise. Jeg tror, at den udvikling er kommet for at blive. Forandringen har været i gang i mange år, og det er noget, som vil blive ved med at udvikle sig langsomt," fortæller Lotte Holm, sociolog med speciale i fødevarer ved Københavns Universitet til Berlingske.
Det er i højere grad kvinder end mænd, som er tilbøjelige til at lægge kødet på hylden til fordel for de vegetariske retter.
Hos Coop nikker man genkendende til udviklingen. Selv om salget af kød ikke er noget, som udvikler sig meget, oplever supermarkedskæden øget salg af vegetarmad samt et lille skift væk fra traditionelt hakket oksekød over i retning af mere fjerkræ og fisk, fortæller analysechef hos Coop Lars Aarup.