Haps haps: I denne branche hugger de hinandens ansatte
- Er der først alvorlig mangel på medarbejdere, bliver virksomhederne desperate, og så gælder alle kneb, siger Thomas Frommelt. Foto: Scanpix/arkiv
Med sociale netværk som ikke mindst Linkedin er det blevet lettere for virksomhederne at finde folk med de rette kvalifikationer.

Godt hver fjerde medarbejder i bygge- og anlægsbranchen er inden for det seneste år blevet kontaktet af en virksomhed med tilbud om nyt job eller mulighed for at deltage i en jobsamtale. Derudover er hver ottende kontaktet af en headhunter.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for konsulentvirksomheden Deloitte.

Tallene vidner om begyndende flaskehalse inden for visse dele af bygge og anlæg, og at der er hård kamp om de dygtigste medarbejdere, vurderer Thomas Frommelt, partner i Deloitte.

Det fremgår ikke af undersøgelsen, hvilke fag og typer af medarbejdere, der især bliver kontaktet af andre virksomheder, men det formodes inden for byggeriet især at være til nøglestillinger som eksempelvis projektleder eller byggeleder.

- Er der først alvorlig mangel på medarbejdere, bliver virksomhederne desperate, og så gælder alle kneb. Byggeriet er generelt gennem krisen, og der er en tro på en længerevarende god periode hos mange virksomheder og brug for flere dygtige medarbejdere. Samtidig er der sikkert mange, der holdt fast i jobbet under krisen, der har opsparet en lyst til at prøve noget nyt, siger Thomas Frommelt.

Han understreger, at det med sociale netværk som ikke mindst Linkedin er blevet lettere for virksomhederne at finde folk med de rette kvalifikationer.

Morten Thiessen, formand for Privatansattes Råd i Ingeniørforeningen,er ikke overrasket over, at mange bygningsingeniører kontaktes med henblik på nyt job.

Ifølge Epinions undersøgelse er det kun inden for medier og kommunikation, hvor flere medarbejdere er blevet kontaktet af en virksomhed eller headhunter end i bygge og anlæg.

via Listen To News