Tony Blair overrasker med besøg i Bagdad
Den britiske premierminister, Tony Blair, er kommet på uventet besøg i Iraks hovedstad Bagdad.

Den irakiske hovedstad Bagdad fik søndag uventet besøg af Storbritanniens premierminister, Tony Blair. Han skal mødes med seniormedlemmer af den pressede, irakiske regering, skriver BBC.

Blair er på en større rundrejse i Mellemøsten, og han har allerede besøgt Tyrkiet og Egypten. Under besøget i Egypten opfordrede Tony Blair det internationale samfund til at bakke op om den palæstinensiske præsident, Fatah-lederen Mahmoud Abbas, og hans beslutning om at udskrive valg før tid. Blair understregede også, at en løsning på konflikten mellem palæstinenserne og Israel er nøglen til et demokratisk Mellemøsten.

Også Iran har fået et par ord med på vejen under Tony Blairs besøg i Mellemøsten. Blair anklagede tidligere på ugen Iran for at afspore fredsforhandlingerne, og han havde »svært ved at se«, hvordan Iran nogensinde vil blive en konstruktiv medspiller i regionen.

Under Blairs besøg i Tyrkiet understregede den britiske premierminister endnu engang, at Storbritannien bakker op om et tyrkisk EU-medlemsskab.

»Tyrkiets EU-medlemsskab er af fundamental vigtighed for Europas fremtid,« lød beskeden ifølge BBC.