Det Kongelige Teater Tommy Kenter klar til sin mest krævende rolle
Lige om lidt går den folkekære skuespiller på scenen som "King Lear" på Det Kongelige Teater
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Tommy Kenter er i gang med de sidste forberedelser til en af de største roller i sin lange karriere. "King Lear" kaldes ofte for Shakespeares bibel, og titelrollen som kongen, der falder fra tronen i et virvar af løgn, bedrag og mord, er ekstremt krævende. Det ved Tommy Kenter alt om.

Da Henning Jensen, der ellers var tiltænkt rollen som King Lear, måtte trække sig på grund af en tidligere skade i nakken, ringede instruktør Peter Langdal straks til sin gamle ven, Tommy Kenter. To dage efter var han i gang med prøverne til forestillingen. King Lear er en drømmerolle for manden, der i den brede befolkning nok er bedst kendt som komiker i roller som Fru Christoph og showet Kentex.

En af de helt store klassikere

- Rollen som "King Lear" er helt utrolig krævende, men det er samtidig en af de mest fantastiske og interessante roller, du kan få i min alder, siger Tommy Kenter.

Fredag den 5. februar går det løs til premieren på Store Scene i Skuespilhuset. Sammen med en perlerække af danske skuespillere bringer Tommy Kenter det tragiske drama ud over scenekanten i en storslået scenografi, der på alle måder passer til stykkets position, som en af de helt store klassikere.

Medvirkende:

Tommy Kenter, Benedikte Hansen, Signe Egholm Olsen, Marie Louise Wille, Henrik Lykkegaard, Al Agami, Morten Suurballe, Jacob Lohmann, Joachim Fjelstrup, Peter Gilsfort, Thue Ersted Rasmussen, Sigrid Husjord.

Instrueret af Peter Langdal, scenografi af Karin Betz.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.