Tomasson er Bundesligaens femtestørste flop
En afstemning blandt 270 professionelle fodboldspillere i Bundesligaen har kåret Jon Dahl Tomasson som Bundesligaens femtestørste flop.

Jon Dahl Tomasson er både blevet kåret som Danmarks bedste fodboldspiller og banens bedste spiller i UEFA Cup-finalen. Nu har den danske landsholdsangriber fået en ny kåring, som ikke er helt så flatterende.

270 af danskerens kollegaer i Bundesligaen har kåret Stuttgart-angriberen som sæsonens femtestørste flop i Bundesligaen. Det er det tyske fodboldmagasin Kicker, der har spurgt, og 7,6 procent af spillerne har stemt på den 30-årige måljæger, som den der har floppet størst i denne sæson.

Listen toppes af Thimothee Atouba og Rafael van der Vaart fra Hamburger SV efterfulgt af målmanden Frank Rost fra Schalke og Lukas Podolski fra Bayern München.

I den anden ende af kåringen er Alemannia Aachens midtbanestjerne Jan Schlaudraff kåret til sæsonens bedste spiller i den tyske liga. Han skifter til Bayern München, og det var netop ham, Mikkel Thygesen var udset til at erstatte.

Nummer to og tre på toplisten er Diego fra Werder Bremen og Tomassons angrebskollega i Stuttgart Mario Gomez.

Det skal dog til danskerens forsvar siges, at hans formdyk til dels skyldes skader. Han har kun fået fire chancer til at vise sit værd i denne sæson. I sæsonens to første kampe var han at finde i startopstillingen uden at imponere, og siden er det kun blevet til reservetjanser og et par kampe i pokalturneringen. Der har danskeren scoret et enkelt mål, men det var fra straffesparkspletten mod et sekundahold, så det tæller ligesom ikke så meget.

Senest har der været massive rygter om at Jon Dahl Tomasson skulle være på vej tilbage til Italien, hvor han tidligere har scoret mange mål for AC Milan. Endnu er der dog intet konkret på plads.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jon Dahl Tomasson selv.