Togpenge giver smil i Århus
Ni velgørende foreninger og institutioner i Århus modtog i går 63.000 kroner til deling, da borgmester Nicolai Wammen uddelte penge fra modeltoget på Århus Hovedbanegård. Det betyder blandt andet, at en gruppe sindslidende kan holde jul.

Det kan godt være, at det er trængselstider for DSB, men på Århus Hovedbanegård er der et tog, der altid kører til tiden. Nemlig det modeltog, der uanset problemer med skinnenettet og asbestlofter altid sætter i gang, når børn i alle aldre putter en tokrone i sprækken. Det er i år sket 31.500 gange, og dermed kunne Nicolai Wammen (S) traditionen tro uddele 63.000 kroner til en række lokale foreninger og organisationer.
»Uddelingen af togpenge er en af julemånedens faste traditioner. Som borgmester i Århus er det første år, jeg har fornøjelsen af at uddele pengene, og det er jo en dejlig opgave,« sagde Nicolai Wammen, der havde en check med til ni velgørende foreninger og organisationer i lokalområdet.
Blandt modtagerne var Café Smilet, som er et værested for psykiatribrugere, og Lone Kejlstrup, der modtog penge på vegne af værestedet, er lykkelig for checken på 5.000 kroner.
»Disse penge betyder, at vi kan holde jul for 14 mennesker, der har det meget, meget svært i hverdagen. Og jeg mener jul med and, flæskesteg og hele baduljen ? og selvfølgelig gaver. Pengene dækker et område, som vi ellers ikke får støtte til, og jeg er ufattelig glad,« fortæller Lone Kejlstrup.
De øvrige modtagere er Frelsens Hær, Kirkens Korshær, Bentes Café, Café Parasollen, Jysk Børneforsorgs Frivillige, Skiftespor og A-Klubben.