Togføreren Morten efter dødsulykke: "Jeg græd hele dagen"
- Jeg tror, at folk er rystede fordi, at vi troede, at vi var færdige med sådan nogle ulykker på de danske skinner, siger Morten Færgemann til Avisen.dk. (Foto: Foto: Privat.)
Onsdagens tragiske togulykke på Storebæltsbroen har taget hårdt på togføren Morten Færgemann Sørensen.

- Mine kolleger og jeg er ekstremt påvirkede af ulykken. I går gik vi rundt og græd og krammede hinanden.

Morten Færgemann Sørensen arbejder til daglig som togfører i DSB, og han er stadig påvirket af onsdagens ulykke på togskinnerne ved Storebæltsbroen, der har kostet otte mennesker livet og efterladt 16 sårede.

Avisen.dk har talt med togføreren om, hvordan tragedien har påvirket de ansatte i DSB. 

Onsdag skulle Morten Færgemann Sørensen egentligt have været på et tog mod Fredericia, men det blev aflyst, inden han overhovedet var nået ind på Københavns Hovedbanegård.

- Normalt kører jeg på ruten, hvor toget forulykkede i går, den mellem København og Aarhus. Så læser jeg pludselig, at der er seks og nu otte døde. Det føles helt uvirkeligt lige nu, siger Morten Færgemann Sørensen til Avisen.dk. 

Ikke bange for at køre

Der har været et stærkt sammenhold blandt tog- og lokomotivførere, siden nyheden om ulykken kom ud, forklarer Morten Færgemann Sørensen. 

- Mange gik rundt og holdt om hinanden inde på Hovedbanegården (Københavns Hovedbane, red.). Jeg var helt ved siden af mig selv, og smågræd det meste af dagen. Det er fantastisk, at folk er så gode til at støtte hinanden, siger han. 

Jeg var helt ved siden af mig selv, og smågræd nok det meste af dagen
Morten Færgemann, togførerer

De ansatte er trænede i at håndtere krisesituationer, men Morten Færgemann Sørensen er alligevel chokeret over, at en så alvorlig ulykke kunne finde sted i Danmark. Historisk er det den værste togulykke i landet i 30 år.

- Jeg tror, at folk er rystede, fordi vi troede, at vi var færdige med sådan nogle ulykker på de danske togskinner. Det er noget, vi har tænkt kun sker i Indien eller Pakistan, lyder det fra Morten Færgemann Sørensen.  

Selvom han stadig er berørt af hændelsen, er togføreren ikke bange for at komme tilbage på skinnerne. 

- Det var jo ikke mig, der kørte med toget, så jeg skal nok være klar til at køre ruten næste gang. Jeg er bare ked af det på de pårørendes vegne. Det er helt forfærdeligt, siger Morten Færgemann Sørensen.

via Listen To News