Tog-rod: Hos DSB er det helligdag
Der er længere imellem s-togene i dag, fordi DSB kører som på en helligdag. Det har overrasket en del togpassagerer. Scanpix,arkiv: Kasper Palsnov
S-togene kører i dag som på en helligdag. Pendlere og andre togpassagerer er forundrede.

DSB har i dag ladet sine s-tog køre efter weekend- og helligdagskøreplan. Men det har de færreste pendlere og togpassagerer været opmærksomme på og årets første arbejdsdag startede derfor noget kaotisk, skriver Ekstra Bladet, der har spurgt informationschef hos DSB, Tony Bispeskov hvilken helligdag DSB fejrer i dag.

- Vi fejrer ikke en helligdag, som ingen danskere kender til, men vi har gjort det de seneste år, at vi omkring nytår kører med en lille pakke, fordi der simpelthen ikke er kunder til mere. Det som nogle kunder har oplevet her til morgen, er at der har været lidt længere rejsetid og for nogle en længere ventetid på op til ti minutter, siger han.

Baggrunden for, at togene kører sjældnere i dag er, at der er færre passagerer, når julen og nytåret falder som de gør i år. Mange følger deres børns ferie, der først slutter på søndag.

Han erkender over for Ekstra Bladet, at DSB skulle have været tydeligere i deres kommunikation omkring den usædvanlige helligdagskørsel.

- Hovedet på blokken, så skulle vi have kommunikeret det bredere ud, for det er ikke alle, der har opfanget det. Det kan vi også se ud fra de tilbagemeldinger, som vi har modtaget ind til videre. Det har vi taget til efterretning, så vi bliver skærpet på det her frem over og ikke kommer i en lignende situation i fremtiden, siger Tony Bispeskov til Ekstra Bladet.