Tørnæs redder tre point til Brøndby
Brøndby får første point i sæsonen efter en 2-1-sejr over Silkeborg. Michael Tørnæs tog et straffespark.

Efter seks nederlag i træk var det tunge skyer, der lettede over Brøndby Stadion, da hjemmeholdet mandag vandt 2-1 over Silkeborg i Superligaen.

Her blev Brøndby-målmand Michael Tørnæs den store helt, da han i første halvleg reddede et straffespark og kampen igennem viste storspil.

Inden kampen var Brøndby eneste hold i Superligaen uden point. Men nu kom holdet væk fra den fordømte sidsteplads efter en yderst underholdende kamp.

Det var en sejr skabt på stor boldbesiddelse, fokus på boldomgang og fight, men stadig med stor usikkerhed i forsvaret.

Kørt hjem af et ungt Brøndby-hold, hvor Dennis Rommedahl stadig er skadet, Michael Krohn-Dehli havde en relativt anonym dag, og Mikkel Thygesen efter at have været ude med en forstrækning i baglåret først kom ind fra anden halvlegs start i stedet for en svag Mathias Gehrt.

Fra start var der fart på mellem sidste sæsons nummer ni og otte.

Især var der liv og initiativ i hjemmeholdet, der allerede efter seks minutter fik mål, da Franck Semou lagde bolden fladt ind mod Simon Makienok, og Silkeborgs midterforsvarer Simon Jakobsen gled den ind i eget mål.

Blot tre minutter senere kom bolden frem til Makienok på et hjørne, hvor han steg højt over Silkeborg-forsvaret og pandede bolden sikkert ind. Så kørte Brøndby selvtillidsfuldt rundt med bolden med især Jens Stryger Larsen i hopla, og de sad totalt på spillet.

Lige indtil Silkeborg også udnyttede et hjørne, da Marvin Pourié trak fri ved forreste stolpe i 26. minut. 2-1.

Fri var tyskeren igen i det 38. minut, hvor han blev fældet til gult i feltet af Clarence Goodson, men Michael Tørnes tog sikkert Christians Holsts svage straffe.

I den periode blev det farligt for Brøndbys ikke særligt sammentømrede forsvar næsten hver gang, Pourié eller hvirvelvinden Adeola Runsewe havde bolden.

Anden halvleg havde Brøndby igen det meste spil og store målchancer til Mike Jensen og indskiftede Jan Kristiansen. Men også Silkeborg kom frem til flere større muligheder, og Tørnes blev igen helten, da han kort før tid storreddede Pouriés skud fra få meters afstand.

At det var alvor, og der blev gået til den i bundkampen, fik de 9.586 tilskuere syn for med seks gule kort, hvoraf Jens Stryger Larsens for film i straffefeltet giver karantæne i næste kamp.

/ritzau/