Tømmermænd? Drop både pizza og sodavand

Det er ikke chips, pizza og sodavand, der skal stå på menuen i dag
Selvom du måske mest har lyst til chips, cola og burgere, er det ikke det bedste for din krop dagen derpå.
Selvom du måske mest har lyst til chips, cola og burgere, er det ikke det bedste for din krop dagen derpå. Foto: Scanpix/Modelfoto

Når vi vågner fra årets nytårsbrandert, har de fleste af os lyst til masser af salt og fed mad. Men man skal ikke give efter for lysten til pizza, chips, burger og cola, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist.

- Kroppen skriger efter burger og fastfood, men det virker meget bedre at drikke en masse postevand og tage en lang gåtur – uanset hvordan vejret er. Du skal have noget frisk luft, og så skal du have stillet den væskemangel, som du har efter at have drukket alkohol. Det hjælper stille og roligt på tømmermændene, siger Lisa Bolting.

Hun anbefaler, at man i stedet har planlagt og handlet ind til dagen, så man ikke falder i fastfoodfælden.

Syv myter om dine tømmermænd: Læs mere på soendag.dk

Lav en hjemmelavet burger
Ifølge Lisa Bolting handler det nemlig om, at man hurtigst muligt får renset ud i kroppen, så man kommer på toilettet og får alkoholkalorierne igennem systemet.

- Det er et spørgsmål om at stå lidt imod fristelserne og overleve trangen til pommes frites. Det kan være, at du dagen før kan lave en stor portion råkost. Og køb evt. ind til at lave en hjemmelavet burger med pommes frites ved at stege kartofler i ovnen og stege en bøf af noget magert kød. Så kan du slutte dagen af på den måde, siger Lisa Bolting.

Her får du lægens 13 gode råd til at komme af med hovedpinen – UDEN hovedpinetabletter

Spis havregryn og æggemad
Hun anbefaler, at man eksempelvis spiser havregryn, en grovbolle eller et stykke rugbrød til morgenmad og spiser en æggemad til frokost med salt på. Man kan nemlig godt have et behov for at få salt, fordi man måske har svedt.

6 sunde vaner, der kickstarter dit nye år: Læs mere på femina.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.