Tobaksindustrien bekriger rød regering
Tobaksproducenter vil fjerne effekten ved S-SF's nye afgifter ved at komme færre cigaretter i hver pakke. Foto: Colourbox
Cigaretpakker bliver mindre, hvis der kommer nye afgifter. Det siger tobaksproducenterne som modtræk til S og SF ønske om afgiftsstigninger.

Landets rygere skal ikke frygte at betale op til 50 kroner for en pakke cigaretter. For hvis en rød regering forhøjer tobaksafgifterne, vil industrien som modtræk gøre pakkerne mindre.

Det skriver Politiken.

"Der er udsigt til afgiftsstigninger, og en realistisk måde at imødegå dem på er at lege med pakkestørrelserne. Hvis man piller en cigaret ud, bliver pakken billigere," siger Ralf Ploufmann-Olsen, corporate affairs manager i British American Tobacco, der sælger otte af ti cigaretter i Danmark.

Producenterne af cigaretter har allerede modvirket effekten af forhøjede afgifter ved sidste år at indføre pakker med 19 cigaretter.

På anbefalinger fra Forebyggelseskommissionen ønsker S-SF-alliancen, at en pakke Prince skal koste 50 kroner. Men ifølge Politikens beregninger kan industrien per cigaret, der fjernes, gøre hver pakke 2,50 kroner billigere.

Ifølge Ralf Ploufmann-Olsen er idéen med at nedsætte antallet af cigaretter i pakkerne, at kunderne så ikke opdager afgiftsstigningen.

"Man kan nedbringe den psykologiske barriere. Og så er der en pointe i, at folk stadig tror, der er 20 i pakkerne," siger han til avisen.

Det får Forebyggelseskommissionen til at anbefale en nye regering at forbyde pakker med mindre 20 cigaretter.

"Tobaksindustrien er dødkreativ og ved lige, hvordan man lokker dødbringende produkter i os, og derfor må det offentlige matche dem med regulering," siger formand for kommissionen Mette Wier.

Kilde: Politiken