To skudt efter voldsomt røveri mod urmager
Indehaveren af ’Vintage Ure’ i København tog angiveligt sagen i egen hånd og skød efter tre mænd under en røveriforsøg.

To røvere blev skudt og en tredje er på fri fod efter et voldsomt røveri mod urforretningen ’Vintage Ure’ på Kompagnistræde 10 i det indre København.

Røveriforsøget skete tirsdag eftermiddag ved 17-tiden, da tre mænd af østeuropæisk afstamning gik ind i forretningen.

Hændelsesforløbet herefter er endnu ikke kendt, men der blev affyret flere skud mod røverne - og det var angiveligt ejeren, der skød.

»Men vi ved ikke 100 procent, om det er ham (indehaveren, red.), der skød, for der var to andre personer i forretningen, da røveriet skete,« sagde efterforskningsleder hos Københavns Politi, John Amdisen, sent tirsdag aften.

En af de to andre i forretningen skulle ifølge Ritzau være indehaverens niece.

Røverne stak af efter skuddene. Den ene tilsyneladende til fods, men de to andre kørte væk i en grøn personbil. De kom dog ikke længere end til Statoil-tanken i Københavns Sydhavn, før de hårdt såret måtte opgive flugten. Her ringede de selv politiet, der sendte ambulancer og lægeambulancer til stedet. Den ene havde skudsår i amen og skulderen, mens den anden blev såret af et skud i armen. Begge blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter under politiekskorte og er meldt uden for livsfare.

Politiet var sent tirsdag aften ikke på sporet af den tredje gerningsmand, ligesom efterforskningslederen heller ikke vidste, om røverne brugte våben under røveriforsøget.

»Vi kender ikke de tre gerningsmænd. Vi har fået nogle navne og ved, at de kommer fra et sted i Østeuropa. Men vi ved ikke, hvor de opholder sig,« sagde John Amdisen.

Indehaveren blev lettere såret ved røveriet, og kunne nøjes med et kort besøg på skadestuen.

Ifølge flere medier er urforretningen tidligere blevet udsat for flere røverier. Senest i 2004, da ejeren angiveligt jagede røverne på flugt ved at kaste kaffe mod dem og true dem med en skruetrækker.

»Den ene gang skød de to huller i mit arbejdsbord, men der sker aldrig en pind med røverne. De er ude igen efter nogle måneder. Og sidste gang dækkede forsikringen kun 15 procent af mit tab. Så nu kan det være nok. Jeg gider ikke finde mig i det mere, så nu ordner jeg tingene selv«, sagde urmageren dengang til Ekstra Bladet, efter det seneste voldsomme røveri, hvor røverne blandt andet satte en pistol i tindningen af indehaverens gravide niece.