To reddet ud af ruiner efter skælv i Iran
To dage efter, at Iran indstillede redningsarbejdet efter jordskælvet, er to fundet i live under ruinerne.

To personer er reddet ud fra murbrokkerne i en af de landsbyer i det nordvestlige Iran, som i weekenden blev ramt af et kraftigt jordskælv.

Det sker efter, at de iranske myndigheder søndag tog en omstridt beslutning om at indstille redningsarbejdet - kun én dag efter, at skælvet var indtruffet.

De to overlevende blev reddet ud af ruinerne af deres hus i en landsby nær Varzaqan, efter at hunde havde snuset sig frem til dem, siger lokale redningsarbejdere til den statslige tv-station Irib og nyhedsbureauet Irna.

Ifølge Irna er begge de to overlevende ved godt helbred.

Den pågældende landsby var en af flere hundreder, der oplevede omfattende ødelæggelser efter lørdagens to jordskælv, der blev målt til 6,4 og 6,3 på Richter-skalaen.

Mindre end et døgn efter, at skælvet var indtruffet, meddelte Irans indenrigsminister, Moustafa Mohammad-Najjar, og den embedsmand, der har ansvaret for katastrofeindsatsen, at redningsarbejdet var indstillet.

Ministeren og hans medarbejder begrundede det med, at der ikke var flere overlevende at finde i de berørte områder.

Det fik en del indbyggere i regionen til at undre sig over, hvordan myndighederne kunne være nået frem til de fjernest beliggende landsbyer så hurtigt.

- Jeg kender området godt. Der er visse regioner, hvor der er landsbyer, som man ikke engang kan komme frem til med bil, siger en læge i den nærliggende by Tabriz til nyhedsbureauet Reuters.

- Det er ikke muligt for dem at være kommet igennem så hurtigt, tilføjer den unavngivne læge.

Tal fra de iranske myndigheder viser, at 306 mennesker omkom i skælvet, mens omkring 3000 andre blev kvæstet.

/ritzau/AFP