Fire personer er ramt af skud ved basketballfejring i Canada
Omkring 1,5 millioner mennesker var samlet til sejrsparade i den canadiske storby Toronto for at fejre, at byens baskethold, Toronto Raptors, forleden vandt den nordamerikanske basketliga, NBA. (Foto: Nick Turchiaro/Ritzau Scanpix)
Canadas premierminister, Justin Trudeau, var i nærheden, da der blev affyret skud ved fejring i Toronto.

Fire personer blev mandag såret af skud, da omkring 1,5 millioner mennesker i Toronto fejrede basketballholdet Toronto Raptors, der har vundet den nordamerikanske basketliga, NBA.

Ingen af de ramte har pådraget sig livstruende skader.

I alt er tre personer blevet anholdt i sagen.

Det oplyser Mark Saunders, der er politichef i den canadiske storby. Han tilføjer, at efterforskningen af skyderierne fortsat er i gang.

De mange Raptors-tilhængere var mandag samlet i det centrale Toronto for at fejre holdets første NBA-mesterskab nogensinde.

Skyderierne skete ved Nathan Phillips Square tæt ved byens rådhus. Det var ikke langt fra, hvor Raptors-spillerne og den canadiske premierminister, Justin Trudeau, fejrede den historiske titel.

Hændelsen førte til panik blandt mange af de fremmøde. Flere pådrog sig mindre skader, da de flygtede fra stedet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Torontos borgmester, John Tory, er skuffet over mandagens episode.

- Det er skuffende, og jeg er sikker på, at andre end blot mig vil være rasende over, at nogen kan finde på at bære en pistol og affyre den, ved hvad der ellers var en glad fejring, siger borgmesteren i en udtalelse.

Der er tirsdag morgen dansk tid ingen officielle udmeldinger om, hvad der kan have været motivet bag skyderierne.

Justin Trudeaus talsmand afviser at kommentere på, at den canadiske leder befandt sig få gader fra skyderierne.

Toronto Raptors sikrede sig mesterskabet natten til fredag.

Holdet, der er det eneste canadiske i NBA, vandt finaleserien over de forsvarende mestre fra Golden State Warriors. Der spilles bedst af syv kampe, og Raptors vandt serien med 4-2.

/ritzau/Reuters

/ritzau/Reuters
via Listen To News