To mænd anholdt efter vild fangeflugt
Hemin Dilshad Saleh er stadig på fri fod.
To yngre mænd er anholdt i Storkøbenhavn efter tirsdagens fangeflugt. Den flygtede er stadig på fri fod.

To yngre mænd er onsdagj eftermiddag blevet anholdt i forbindelse med den dramatiske fangeflugt tirsdag, hvor der blandt andet blev affyret skud.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd blev anholdt i det storkøbenhavnske område efter en massiv efterforskning i flere politikredse. Den 24-årige mand, som flygtede fra psykiatrisk afdeling i Slagelse, er stadig på fri fod.

– Anholdelserne forløb udramatisk, og i løbet af aftenen vil de to mænd blive afhørt nærmere om deres rolle i befrielsesaktionen, udtaler politiinspektør Kim Kliver.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilken rolle de to anholdte menes at have haft i forbindelse med flugten.

Den 24-årige Hemin Dilshad Saleh er en ledende skikkelse i bandegrupperingen NNV. Han er sigtet for grov vold og sad varetægtsfængslet i surrogat på psykiatrisk afdeling i Slagelse.

Volden skal være begået i forbindelse med en konflikt med banden Brothas. NNV er en udbrydergruppe fra Brothas.

Tirsdag eftermiddag fik Saleh besøg af personer, der angiveligt havde købt kage med til kaffen. Men i kageæsken lå to pistoler.

Mændene truede personalet med pistolerne, og for at understrege alvoren i truslerne affyrede de et skud ned i gulvet. Derefter lykkedes det dem at slippe ud fra sygehuset.

Hemin Dilshad Saleh er 183 centimeter høj, almindelig til kraftig af bygning, har sort, kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

/ritzau/

via Listen To News