To kræves fængslet for Vollsmose-skud
I alt tre mænd vil Fyns Politi have varetægtsfængslet efter skyderi i Vollsmose og sygehusballaden i Odense.

Politiet står parat til at styre eventuelle urolige elementer, når dommere i Retten i Odense onsdag skal afgøre, om tre anholdte fra bydelen Vollsmose skal fængsles eller ej.

To af mændene sigtes for at have affyret skud mod to mænd i en bil nær Vollsmose Torv, hvor mange mennesker natten til tirsdag var samlet for at fejre afslutningen på ramadanen.

Politiet oplyser, at de anholdte er henholdsvis 20 og 26 år.

Den ene af mændene i bilen blev såret af skud i det ene ben, mens den anden, chaufføren, nåede at stikke af.

Den sårede mand, der ligeledes er 26 år, blev også snittet i benet med en kniv, inden han blev bragt til behandling på traumecentret på Odense Universitetshospital.

Derefter tog begivenhederne en endnu vildere drejning.

Op mod 60 mænd kørte af sted i biler til traumecentret for at få fat i patienten, og inde på hospitalet for bevæbnede mænd med køller rundt og lavede hærværk.

Den tredje, der onsdag skal afhøres foran en dommer i Odense, er netop sigtet for at have deltaget i hærværksaktionen. Han er 19 år.

Desuden skal han have truet både ansatte på hospitalet og politifolk.

Indtil nu har politiet kun sigtet yderligere tre for at have deltaget i angrebet på hospitalet. En 18-årig, der også blev anholdt tirsdag, er onsdag morgen blevet løsladt.

Anklagemyndigheden har vurderet, at der ikke er længere er tilstrækkelig begrundet mistanke om, at den unge mand har deltaget i balladen på skadestuen. Han er dog stadig sigtet i sagen.

Natten til onsdag var der enkelte stenkast i den plagede bydel.

- Men ellers har der været forholdsvist roligt, siger vagtchef Jesper Fält i Fyns Politi.

/ritzau/