To kongehuse fejrede jul på Fredensborg Slot
39 personer var samlet til royal jul på Fredensborg Slot. Foto: Steen Brogaard/Polfoto
Det danske og det græske kongehus fejrede jul sammen som én stor familie på Fredensborg Slot.

Den danske kongefamilies jul var på mange måder meget utraditionel i år.

For det første fejrede de jul på Fredensborg Slot for første gang siden 2006, fordi Amalienborgs tag er ved at blive renoveret. Og for det andet brugte de højtiden sammen med den græske kongefamilie.

Det oplyser Kongehuset på deres officielle hjemmeside.

I anledning af det royale julemøde mellem de to kongehuse stillede intet mindre end 39 kongelige op på rad og række for at blive fotograferet sammen.

På billedet sidder dronning Margrethe mellem prins Henrik og den græske kong Konstantin. Men kongen var ikke den eneste græker, som havde lagt vejen forbi det nordsjællandske slot.

Både den græske kronprins Pavlos og hans kone, kronprinsesse Marie-Chantal, optræder således på billedet, og det samme gør Pavlos' bror Nikolaos og hans kone prinsesse Tatiana. Også de to græske søstre prinsesse Alexia og prinsesse Theodora sniger sig med, ligesom prins Philippos også er en del af familieportrættet.

De danske royale er naturligvis også stærkt repræsenteret på det glamourøse familiefoto. Kronprinsparret står således i baggrunden ved siden af prins Joachim og prinsesse Marie, mens alle deres børn smiler artigt til fotografen på Fredensborg Slot.

Og de danske kongelige er endnu ikke færdige med at bruge tid på Fredensborg Slot. I hvert fald holder dronningen helt utraditionelt sin nytårstale i Havesalen på slottet på grund af Amalienborgs renovering.

Newspaq