To kilometer papir pakker hver dag børnenes ønsker ind
Mens vi venter ? 11 dage til jul ? Bratz-dukker til pigerne og elektronik til drengene. Meget er som det plejer, når det gælder julegaver til børnene, men i år har der sneget sig lidt overraskelser ind

Ønskesedlerne bliver knuget i de mange hænder på indkøb og viser vej gennem de lange og mange gange. Fulde af mulige julegaver til børnene, børnebørnene og oldebørnene inden for den vel nok mest populære kategori: Legetøj.

Julehumør i børnehøjde

Tomme huller hist og pist på hylderne hos TOYS R US i Odense vidner om en travlhed, der ikke levner tid til altid lige at fylde op trods ekstra julebemanding, ligesom fragtmændenes daglige leveringer mangedobler det antal paller legetøj, butikken sælger uden for julesæsonen. Og som sender forbruget af indpakningspapir op på omkring to kilometer. Om dagen.
»Der bliver langet rigtig meget over disken lige nu,« konstaterer butiksassistentelev Andreas Weiss. Med et stort og tilfreds smil.
Og i en tid med snak om kæmpe friværdier og endnu større forbrugsfest kan han bekræfte noget, der sandsynligvis vil vække glæden og julehumøret i børnehøjde.
»Mange børn får deres største ønske opfyldt.«
Hvad det så er, afhænger af, om det er pige- eller drengefingre, der skal løsne gavebåndet.

Elektronik til drengene

Hos drengene hitter alt det, der har en snert af elektronik over sig, fortæller Andreas Weiss.
»Fjernstyrede ting, store robotter, Game Boy-spil og LEGO. Bare det er elektronisk, så er det populært hos drenge helt ned til fem år,« siger han.
Det gælder blandt andet en robothvalp, der hver dag ryger 40 af. Den henter selv bolden og lægger den foran dine fødder, når den vil lege. Jo mere den bliver klappet og kløet bag ørerne, jo mere lydig bliver den. Og den lystrer på et selvvalgt navn, når den er blevet kaldt det tilstrækkelig mange gange.
»Det er fantastisk, hvad de finder på,« smiler Andreas Weiss.

Spande, skovle og forme

Hos pigerne er det til gengæld Bratz-dukkerne, der ryger hurtigst ned i indkøbsvognene og ind under juletræet.
»Det er igen i år hittet over alle hit,« siger Andreas Weiss.
Specielt den nyeste serie dukker, hvor der følger smykker med til dukkens mor . Men også tilbehør som sølvtasken, de høje sølvsko og pelsvesten, som pigerne selv kan iføre sig, sælger.
»De kan faktisk selv blive en Bratz,« forklarer Andreas Weiss.
Mens pigernes ønsker altså er en gentagelse af sidste års, så har der samtidig sneget sig nogle højst usædvanlige julegaver ind i handlen i år: Rulleskøjter, skateboard og sågar spande, skovle og forme til sandkassebrug. Og forklaringen?
»Det kan jo kun være på grund af vejret,« mener butiksassistenteleven.
»Sidste år solgte vi slet ikke noget af det til julegaver, og vi løber mange ture til lageret for at opfylde de ønsker.«