To israelere ville stikke ild til sig selv
Israel oplever en bølge af desperate forsøg på at begå selvmord ved at brænde sig selv.

To israelere forsøgte mandag at sætte ild til sig selv ved to separate hændelser, oplyser israelsk politi.

Dermed er antallet af selvbrændinger, eller forsøg på at gøre det, oppe på fire inden for to uger.

De to mænd, der mandag forsøgte at sætte ild til sig selv, gjorde det begge i frustration over økonomiske problemer, oplyser israelsk politi.

Den ene, en mand i 40'erne, hældte brændbar væske ud over sig selv på rådhuset i byen Netivot i det sydlige Israel ved middagstid.

Tidligere på dagen havde en mand i 50'erne gjort noget tilsvarende uden for en politistation i byen Ofakim.

I begge tilfælde lykkedes det politifolk og kommunalt ansatte at overmande de potentielle selvmordere, inden de fik sat ild til sig selv.

De desperate handlinger finder sted, efter at det inden for to uger er lykkedes to andre israelske mænd at gennemføre deres selvbrændinger.

I søndags stak en invalideret veteran fra hæren ild til sig selv ved et busstoppested i Yehud nær Tel Aviv i protest mod, at myndighederne ikke har ydet ham den økonomiske hjælp, han mente at have krav på.

Veteranen, der sad i kørestol, er nu indlagt på et hospital med alvorlige forbrændinger på omkring 80 procent af kroppen.

10 dage tidligere havde en anden mand stukket ild til sig selv i frustration over, at han var ved at blive smidt ud af sit hjem, og at myndighederne ikke kunne hjælpe ham med at finde tag over hovedet.

Han døde fredag af sine brandsår og blev begravet søndag.

Foruden de fire mænd, der har overhældt sig selv med brændbar væske og i to tilfælde også sat ild til, har yderligere fem truet med at gøre det.

De desperate protester kan lægge pres på premierminister Benjamin Netanyahu for at indføre de reformer, som et særligt udvalg anbefalede ham i kølvandet på sidste års massive demonstrationer i Israel.

Dengang krævede demonstranterne blandt andet billigere boliger.

/ritzau/dpa