To dræbt i angreb på politistation inden valg i Kenya

Politi i Kenya har affyret skud og tåregas mod oppositionsstøtter, der er utilfredse med mangel på reformer.
Tilhængere af det kenyanske oppositionsblok National Super Alliance (Nasa) løber, efter politiet har affyret tåregas under en demonstration i hovedstaden, Nairobi, fredag.
Tilhængere af det kenyanske oppositionsblok National Super Alliance (Nasa) løber, efter politiet har affyret tåregas under en demonstration i hovedstaden, Nairobi, fredag. Foto: Baz Ratner/Reuters

Politi i Kenya har skudt og dræbt to demonstranter, der angiveligt forsøgte at storme en politistation i Siaya-distriktet i det vestlige Kenya fredag.

De to dræbte var del af en gruppe på omkring 20 tilhængere af oppositionen, som ifølge politiet angreb politistationen bevæbnet med landbrugsredskaber og sten.

Politichefen i byen Bondo siger, at tre andre demonstranter blev såret af skud.

Også andre steder i landet har der været demonstrationer forud for præsidentvalget, der skal finde sted 26. oktober.

I Kenyas tre største byer brugte politiet tåregas mod oppositionstilhængere, der trodsede et regeringsforbud mod at demonstrere i tiden op til valget.

Demonstranterne kræver reformer af valgloven.

I Kisumu, der er Kenyas tredjestørste by, kom det til voldsomme sammenstød mellem politiet og unge, der kaster sten, viser billeder på kenyansk tv.

Oppositionen har opfordret sine tilhængere til at demonstrere dagligt op til præsidentvalget om knap to uger.

Oppositionsleder Raila Odinga, der var præsident Uhuru Kenyattas nærmeste rival ved valget i august, som blev annulleret af landets højesteret, har meddelt, at han trækker sig fra valgkampen.

Odinga er utilfreds med, at der ikke er sket reformer af valgsystemet.

Men landets valgkommission fastholder, at han fortsat er kandidat. Han har ikke officielt trukket sit kandidatur, siger valgkommissionen.

/ritzau/AP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.