Bilbomber dræber i Bagdads gader midt i ramadanens travlhed
Iraks hovedstad er tirsdag blevet rystet af flere bomber, og mindst 20 mennesker meldes ifølge sikkerhedskilder dræbt. (Arkivfoto) Foto: Khalid Al-mousily/Reuters
Kort efter midnat blev en bombe detoneret i Bagdad, og en anden eksplosion ramte et par timer senere.

Iraks hovedstad blev tidligt tirsdag rystet af flere bomber, og mindst 20 mennesker meldes ifølge sikkerhedskilder dræbt.

80 eller flere skal være såret i eksplosionerne.

Bomberne blev detoneret, mens mange mennesker var på gaden i Bagdad under ramadanen, som begyndte i slutningen af sidste uge.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag det første bombeangreb, som kostede 13 mennesker livet i kvarteret Karrada lige efter midnat. IS har tidligere udført lignende angreb.

Embedsmænd oplyser, at en fjerndetoneret bombe var målrettet en populær isbutik i det centrale Bagdad, og at den var placeret i en parkeret bil.

Videoer på sociale medier viser kaotiske scener i gaderne omkring eksplosionen. Flere sårede ligger på jorden.

Et par timer senere blev endnu en bombe detoneret. Det skete i kvarteret Karkh. Ingen har foreløbig taget skylden for den anden bombe, som har kostet mindst syv mennesker livet.

Mange mennesker er oppe og ude efter midnat under ramadanen. De faster, når solen er på himlen, og de går ud og spiser, efter at solen er gået ned.

Sidste sommer blev Karrada ramt af en voldsom bombe, som tog livet af mindst 324 mennesker.

Tirsdagens angreb sker, mens irakiske styrker er i færd med at tvinge IS-krigere ud af gruppens sidste højborg i Irak, den nordlige by Mosul.

Iraks hær spår, at militærets aktuelle offensiv vil markere enden på den militante gruppes selvudråbte kalifat i Irak.

De irakiske styrker erkender dog, at IS sandsynligvis vil øge antallet af oprørske angreb i kølvandet på militære nederlag.

/ritzau/Reuters
via Listen To News