To afghanske ministre bliver arbejdsløse
Afstemning i det afghanske parlament, der nu godkendes af præsidenten, koster to ministre deres poster.

Afghanistans præsident, Hamid Karzai, siger søndag, at han accepterer den afstemning i landets parlament, der afsætter hans to højest rangerende ministre for sikkerhed.

Men han har givet dem besked om at fortsætte arbejdet, indtil deres afløsere er fundet.

Det splittede afghanske parlament stemte lørdag om at afsætte forsvarsminister Abdul Rahim Wardak og indenrigsminister Bismillah Mohammadi.

Det sker efter en række drab på højtstående embedsmænd, foretaget af oprørere, samt beskydning over grænsen fra Pakistan, hvilket har ophidset mange afghanske vælgere og politikere.

Fjernelsen af de to ministre kan blive et hårdt slag mod Natos planer for at overdrage ansvaret for sikkerheden til de afghanske styrker inden udgangen af 2014.

Begge ministerposter er af afgørende betydning for afslutningen af den 11 år lange kamp mod oprørerne samtidig med, at de vestlige lande nedtrapper deres militære tilstedeværelse i landet.

Karzai, som ledte mødet i Afghanistans Nationale Sikkerhedsråd søndag, har udsendt en erklæring, hvori han takker de to ministre for deres "hårde arbejde og engagement". I erklæringen siger han også, at de vil blive erstattet.

Karzai kan beholde begge ministre på deres poster i måneder, hvis han vælger det. Det har han gjort i tidligere tilfælde, når parlamentet har stemt om at afvise hans valg.

Disse skridt kan have fremmedgjort parlamentarikerne, hvis samarbejde han er afhængig af for at slå ned på den udbredte korruption i hans upopulære regering for at sikre sig en lovet vestlig økonomisk støtte på 16 milliarder dollar (96 milliarder kroner).

Karzais magtfulde finansminister, Hazarat Omar Zakhilwal, er også i farezonen efter beskyldninger på afghansk tv om, at han skal have gemt mere end en million dollar (seks millioner kroner) i udenlandske banker. Påstanden bliver nu undersøgt af landets anti-korruptionsmyndighed.

/ritzau/Reuters