To af Assads topdiplomater hopper af
Syriens ambassadør i De Forenede Arabiske Emirater og udsendingen i Cypern er hoppet af, siger opposition.

Yderligere to højtstående diplomater har vendt den syriske præsident, Bashar al-Assad, ryggen.

Syriens ambassadør i De Forenede Arabiske Emirater, Abdelatif al-Dabbagh, og landets udsending i Cypern, Lamia al-Hariri, er hoppet af og befinder sig nu i Qatar, oplyser en talsmand for Syriens Nationale Råd, der er oppositionens hovedorganisation.

Talsmanden siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de to har sluttet sig til oppositionen.

De to udsendinge - som er gift med hinanden - er henholdsvis nummer to og tre højtstående diplomater, der vender ryggen til Assad-styret.

Lamia al-Hariri er desuden niece til den syriske vicepræsident Farouq al-Sharaa. Han er sunnimuslim og har en overvejende ceremoniel rolle i Assad-regimet, der er domineret af det alawitiske mindretal.

En højt placeret kilde i Syrien bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at udsendingen i Cypern er hoppet af, men kan ikke umiddelbart bekræfte oplysningen om, at hendes mand også skulle være hoppet af.

Det er kun to uger siden, at Syriens ambassadør i Irak, Nawaf al-Fares, sluttede sig til oppositionen.

Fares var på det tidspunkt det højst rangerende medlem af det syriske regime, der er hoppet af, siden urolighederne begyndte i marts sidste år.

Også nogle af præsident Assads egne familiemedlemmer vakler tilsyneladende i troen på, at hans regime kan overleve.

Kilder i den tyrkiske millionby Istanbul siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at Assads morbror - Mohammed Machluf - har forhørt sig om mulighederne for at rejse til udlandet sammen med sine sønner.

Angiveligt har de haft kontakt til personer i Paris og Moskva, skriver dpa.

/ritzau/