Tjekkiet har fået ny regering
Præsident Vaclav Klaus har udnævnt Tjekkiets nye regering. I spidsen står den højreorienterede premierminister Mirek Topolanek.

Den tjekkiske præsident, Vaclav Klaus, udnævnte tirsdag landets nye centrum-højre-regering. Udnævnelserne er kulminationen på syv måneders politisk uro, fordi partierne ikke har kunnet finde sammen i en flertalsregering efter valget.

I spidsen for Tjekkiets nye regering står den højreorienterede premierminister Mirek Topolanek. Han har dannet en koalition med Kristendemokraterne, De Grønne og hans eget højreorienterede parti, Borgerdemokraterne. Koalitionen har 100 pladser i parlamentet, og det samme har venstrefløjen.

Parlamentet skal senest om 30 dage stemme om, hvorvidt det har tillid til den nye regering eller ej. Topolanek ønsker at fremskynde afstemningen.

»Hele den tjekkiske offentlighed og jeg selv vil følge, hvordan I håndterer jeres poster de kommende dage. Og vi vil på samme måde nøje følge, hvordan tillidsafstemningen til de nye ministre forløber,« sagde præsident Vaclav Klaus under ceremonien på slottet i Prag, skriver Reuters.