Tirsdagens obligationer: Usikkerhed før ECB-møde bag rentefald

Usikkerhed forud for torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, afspejlede sig tirsdag i faldende renter i "sikker havn-lande" som Danmark og Tyskland, mens renterne omvendt steg i de gældsplagede lande Italien og Spanien.

I sidste uge var ECB-præsident, Mario Draghi, ellers med til at indgyde optimisme på finansmarkederne ved at udtale, at banken ville gøre, hvad der var nødvendigt for at redde euroen. Spørgsmålet er imidlertid, om han kan leve op til de forventninger, der er blevet opbygget i markedet.

- Markedet gør sig en ekstra tanke om, hvad det kan forvente torsdag. Det er klart, at der er sat gang i diskussionen, og det er en positiv ting, men der er også en klar risiko for, at Draghi bliver nødt til at skuffe, siger Elwin de Groot, seniormarkedsøkonom hos Rabobank, til Bloomberg News.

Herhjemme faldt renten på den tiårige statsobligation, 3-21'eren, med 9 basispoint til 1,06 pct., og renten på den tilsvarende tyske statsobligation faldt stort set tilsvarende til 1,29 pct. Omvendt steg den tiårige, spanske rente med 13 basispoint til 6,66 pct. og den italienske med 9 basispoint til 6,09 pct.

Dagen bød ellers på opløftende nøgletal fra USA, hvor forbrugertilliden overraskede positivt med en stigning i juli til 65,9 fra 62,7 måneden før. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald til 61,5.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk