Tirsdagens obligationer: Stille afventende rentedans på stedet

Der var stort set ikke bevægelser på obligationsmarkedet i Danmark tirsdag, som dermed udviklede sig til en rentedans på stedet. Ugens store begivenhed, centralbankchef-topmødet i Jackson Hole, der dog nu må undvære en af de centrale aktører, ECB-chefen, Mario Draghi, skaber en afventende holdning i markedet.

Den toneangivende, danske, tiårige rente lukkede tirsdag på knap 1,06 pct. - hvilket også var slutniveauet mandag efter en stigning på et basispoint.

Bevægelserne eller manglen på samme spejler tendensen på de sammenlignelige europæiske markeder.

Den tyske tiårige rente faldt knap 1 basispoint til 1,34 pct., mens var lidt større stigninger på renterne i kriselandene, men fra relativt større niveauer. Renten i Italien steg knap 10 basispoint til 5,77 pct.

Markedsdeltagerne har fortsat opmærksomheden stift rettet mod slutningen af ugen, hvor Jackson Hole-mødet i Wyoming, med deltagelse af centralbankchefer og andre pengepolitiske meningsdannere, indledes torsdag.

Fredag giver Ben Bernanke, chefen for den amerikanske centralbank, en tale. Forventningerne i markedet er i høj grad skruet op til, at han skal benytte lejligheden til at give indikationer om centralbankens fremtidige handlingsmønster. Der drømmes og håbes på signaler om en tredje runde kvantitative lempelser (QE3).

Chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, har meldt afbud grundet "andre aftaler." Han var programsat til at tale lørdag på topmødet. Samtidig med Draghis afbud melder ECB, at ingen bestyrelsesmedlemmer planlægger at deltage i konferencen.

Udmeldingen tages dog med ro af markederne. Hverken euro, renter eller aktier, reagerede nævneværdigt på den nyhed.

Dagens buket af nøgletal fra USA var blandede, men fik ikke nævneværdig effekt på markederne.

Forbrugertilliden for august skuffede grimt, mens det mindre vigtige regionale fremstillingsindeks fra centralbankens gren i Richmond, North Carolina overraskede lidt i positiv retning.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk