Tirsdagens obligationer: Positivt aktiemarked gav højere renter

Mens det danske og tyske obligationsmarked tirsdag var tynget af en positiv stemning på aktiebørserne i Europa, var udviklingen stik modsat i det sydlige Europa. Her sørgede en veloverstået spansk auktion over korte statspapirer og fortsat håb om, at ECB i sidste ende får lov til at opkøbe statspapirer fra de gældsplagede lande for at sende toårige statsrenterne nedad i både Italien, Spanien og Portugal.

- Det synes i stigende grad sandsynligt, at ECB fører seriøse forhandlinger om et større program for køb af statsobligationer, siger Lyn Graham-Taylor, rentestrateg i Rabobank International, til Bloomberg News.

Mens den tiårige, danske rente steg 5 basispoint til 1,26 pct., faldt den tiårige, spanske rente 7 basispoint til 6,16 pct. Den toårige, spanske rente faldt med 6 basispoint til 3,37 pct., og de tilsvarende italienske og portugisiske toårige renter faldt med henholdsvis omkring 2 og 33 basispoint til 2,96 pct. og 3,99 pct.

Målet var at sælge spanske 12- og 18-måneders statspapirer for 3,5-4,5 mia. euro. Der blev solgt for 4,52 mia. euro, rapporterer Bloomberg News. For begge auktioner var renten lavere end ved den seneste auktion.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk