Tirsdagens aktier: Vestas løb med positiv opmærksomhed

Vestas løb tirsdag med opmærksomheden blandt de danske aktier. Glemt i hvert fald for en dag var den udskældte position som "prygelknabe", som aktien har været så mange gange tidligere. Medierygter om et muligt samarbejde med japanske Mitsubishi, der blev bekræftet af Vestas, var det stof, kursstigningerne var gjort af. Aktien bankede op fra morgenstunden og holdt niveauet til lukningen i et svagt negativt dansk aktiemarked.

Siden marts sidste år har aktionærerne måtte se værdien af vindmøllegiganten blive reduceret med over 80 pct. Tirsdag revancherede aktien sig dog lidt. Den lukkede 18,5 pct. højere i 40,19 kr. - højeste niveau siden slutningen af maj i år.

- Vi tror på en mindre partnerskabsaftale. Ikke et decideret opkøb. Det kan også bare være et samarbejde om den nye offshore havvindmølle. Det har selskabet tidligere flaget for, vurderer kunderådgiver i Nordea Jesper Bamberger over for Ritzau Finans og fortsætter:

- Det (aftalen,red.) kan være stor eller knapt så stor. Vi tror på, det knap så stor.

Han fremhæver dog, at stigningen efter hans opfattelse er berettiget.

Det danske aktiemarked lukkede tirsdag 0,5 pct. lavere i 487,29. Kun 6 aktier steg - de fem af dem kun marginalt.

Der er relativ lav aktivitet i aktiemarkederne frem mod torsdag, hvor det årlige Jackson Hole-topmøde i USA starter. Her skal blandt andre USA's centralbankchef, Ben Bernanke, "underholde" fredag, og forventningerne er skruet op til ham og en mulig annoncering af kvantitative lempelser. ECB-chefen Draghi, der skulle have talt lørdag, har meldt afbud. Men det har ikke rystet nogen af de finansielle markeder.

I bunden af C20-indekset fandt man blandt andre NKT og FLSmidth. De to havde bundplaceringerne hele dagen og endte med fald på på godt 3 pct.

Straffen for fredagens skuffende regnskab fra NKT fortsætter, vurderer aktierådgiveren. Tirsdag blev det til et fald på 3,3 pct. til 181,80 pct. til NKT.

Skal man lede efter lidt mere spændende skal man uden for C20, hvor Jesper Bamberger fremhæver Royal Unibrew og Bavarian Nordic efter deres regnskaber tirsdag.

- Royal Unibrew leverede et rigtigt flot regnskab. Det beviste, at aktien er en stor og god udbytteaktie, og at selskabet er blevet en lønsom forretning, siger han.

Selskabet bekræftede et udbytte på 500 mio. kr. i form af udbytte og aktietibagekøb.

Aktien lukkede 9,5 pct. højere i 415, men Nordea tror, der er mere i aktien.

- Med den nuværende prissætning virker aktien fortsat billig. Så høje udbytter, som der betales, og så lønsom en forretning, som selskabet er blevet, er ikke indregnet, vurderer han.

Bavarian Nordic præsenterede markedet for en opjustering af sine forventninger til 2012. Bavarian startede dagen i fin form med en stigning på 4 pct., men lukkede tirsdag i 50,50 kr. - 2,9 pct. lavere.

- Det var mere lønsomt end ventet. Risikoen er dog stor og derfor løftes aktiekursen ikke. Det er en høj-risikoaktie. Bestilling af flere vaccinedoser fra USA er en kurstrigger, og den kan ventes inden årets udgang, lyder vurderingen fra Nordea.

Sikringskoncernen G4S leverede et lidt svagere regnskab end ventet, og omsætningen steg ikke helt så meget som ventet af analytikerne, da den landede på 3903 mio. pund i første halvår, og også driftsresultatet var lidt svagere end ventet. Aktien blev sendt ned med 1,5 pct. til 24,58 kr. i København.

Der var flere andre regnskaber på en af de sidste dage i halvårsregnskabssæsonen, men ingen rykkede rigtigt. Parken endte 0,7 pct. lavere i 73,5 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk