Tirsdagens aktier: Markedet løftede hovedet

Efter en ganske skidt dag mandag rejste det toneangivende danske C20-indeks hovedet en smule tirsdag. Specielt Carlsberg trak fra efter godt nyt fra Rusland, som er bryggeriets stormomsuste guldæg.

Samlet endte det toneangivende C20-indeks i et plus på 0,25 pct. til indeks 464,37 efter et fald mandag på 2,1 pct. til indeks 463,21. Det på en dag, der stadig var præget af den europæiske gældskrise. Mandag blussede den op i lys lue, da Spaniens regering sænkede sine vækstforventninger, flere spanske regioner blev meldt på konkursens rand, og den tiårige, spanske rente steg markant.

Tirsdag var der ingen opblødning af situationen, da Moody's stillede spørgsmålstegn ved Tyskland fremtidige kreditvurdering, og den spanske region Catalonien rygtedes på vej til at bede om hjælp. Sidst på tirsdagen kom det så frem, at Sicilien må støttes med 400 mio. euro, da øen har likviditetsproblemer.

Helt i toppen af C20 endte Carlsberg, der dagen igennem havde medvind fra øst. Finanshuset Nomura fremhævede Carlsbergs gode position til vækst i Asien, ikke mindste Kina. Anbefalingen er "køb" med kursmålet 630 kr. Senere kom der nyt fra Rusland, hvor det russiske nyhedsbureau Interfax fortalte, at den kommission, der arbejder med regulering af alkoholmarkedet, skal opløses.

- Dette er positivt nyt for Carlsberg, da det kan tolkes som om, at kommissionen har gjort deres arbejde, og der således ikke er flere reguleringer på vej, skrev Sydbank i en opdatering.

Aktien endte med en stigning på 2,4 pct. til kurs 481,40.

DSV faldt med 0,4 pct. til kurs 119,90. Aktien lå presset dagen igennem, efter at UBS sænkede sit kursmål til 130 kr. fra 141 kr. med reference til den ventede sløve vækst i Europa i år og næste år. Det hjalp ikke aktien, at den store amerikanske transportgigant UPS skuffede med sit regnskab for andet kvartal og nedjusterede forventningerne til hele året.

GN Store Nord fik et klap på skulderen fra UBS, der opjusterede sit kursmål til 81 kr. fra 75 kr. og ser mulighed for en kurs på 90 kr., hvis de ambitiøse 2013-mål kan indfris. SEB hævede samtidig sit kursmål til 81 kr. fra 75 kr. Aktien steg med 0,8 pct. til kurs 73,40.

Lundbeck endte med tirsdagens største minus på 2,2 pct. til kurs 122,30. Det skete efter nyheden om, at EU's konkurrencemyndigheder vil indlede en sag mod selskabet, der beskyldes for at have blokeret det europæiske marked for generiske, kopierede, konkurrenter til depressionsmidlet Cipralex.

FLSmidth vandt noget af det tabte fra mandag tilbage med en stigning på 2,0 pct. til kurs 331,60 uden selskabsspecifikke nyheder.

Blandt fodboldaktierne steg Parken med 3,1 pct. til kurs 67,50 i takt med, at nyhederne om stjernen Dame N'Doyes fremtid tikkede ind. Intet er sikkert, men op ad eftermiddagen opstod der rygter om, at den russiske klub Lokomotiv Moskva har lagt et større bud på angriberen. Aktien i Brøndby fortsatte mandagens stigning efter den omdiskuterede bestyrelsesformand Per Bjerregaard lørdag annoncerede sin afgang. Aktien steg med 2,3 pct. til kurs 13,30 og er på ugens to første dage steget med 26,7 pct.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk