Tirsdagens aktier: Mærsk til tops på forventet efterbevilling

A.P. Møller - Mærsk og Novo Nordisk gik tirsdag i udbrud på det danske aktiemarked, og sørgede sammen med et milliardudbytte fra TDC for en god dansk aktiedag.

C20-indekset sluttede 1,8 pct. højere i det højeste niveau siden november 2007, og klarede sig bedre end resten af Europa. Baggrunden var ikke mindst, at Mærsk vandt markedets gunst trods en regnskabsmeddelelsen som mest af alt var en pose blandede bolsjer.

- Der er nogle lyspunkter i regnskabet specielt inden for olie- og gas, men ser man på Drilling og på Maersk Line, hvor Maersk Line formentlig er det, man har fokuseret mest på i dag, så var regnskabet en lille smule svagere, end det vi havde håbet at se, forklarer handler i Jyske Bank Anders Isager til Ritzau Finans.

Maersk Lines bundlinje var markant svagere end ventet blandt analytikerne med et overskud på 1267 mio. kr. mod ventet 2228 mio. kr. ifølge SME Direkt. Det går dog den rigtige vej for containerrederiet, der fik et underskud i samme periode sidste år. Samtidig betyder ratestigninger, at Maersk Line formentlig vil præstere endnu bedre i andet halvår, påpeger Anders Isager.

Hos Deutsche Bank var analytikerne glade for opjusteringen fra A.P. Møller - Mærsk og pegede på, at der kan komme endnu en opjustering efter tredje kvartal. Også andre dele af aktiemarkedet anså Mærsks opjusterede forventninger om et resultat lidt over 2011 som konservativt.

- Jeg tror, at stigningen er et udtryk for, at markedet stadig sætter næsen op efter, at Mærsk leverer et resultat som er bedre end bare lidt over 2011, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

Blandt de øvrige C20-aktier var især Novo Nordisk stærkt medvirkende C20's årsrekord efter en stigning på 2,9 pct. til kurs 959. Der var ikke nogen umiddelbar forklaring på tirsdagens købsinteresse ud over efterdønninger efter sidste uges stærke kvartalsregnskab.

Generelt var det danske marked dog fint understøttet, og det kunne ifølge Mads Zink hænge sammen med, at TDC-aktionærerne tirsdag fik 1,9 mia. kr. i udbytte ind på deres konti.

Nogle af pengene blev måske igen sendt på arbejde i TDC, der steg 1,8 pct. til kurs 39,64. En anden forklaring var, at den tyske bank Berenberg hævede sin anbefaling til "køb" fra "hold".

Også GN Store Nord blandede sig toppen med en stigning på 1,9 pct. til kurs 76,75. Desuden lukkede FLSmidth 1,8 pct. højere i kurs 366,20 forud for sit kvartalsregnskab onsdag.

Også Coloplast og Carlsberg kommer med regnskab onsdag, og aktiemarkedet vil desuden reagere på Tryg-regnskabet, der blev offentliggjort kort efter børslukketid tirsdag, og viste sig langt bedre end ventet.

Andet kvartal viste et nettooverskud på 515 mio. kr. mod ventet 419 mio. kr., ifølge SME Direkt.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk