Tiltalt skulle skaffe penge til terrordømt
Terror · En af de tiltalte i Glostrup-sagen var klar til at begå kriminalitet for at skaffe penge til den terrordømte Maximus

Det var svært ikke at trække på smilebåndet, da retten i den såkaldte Glostrup-sag gik i gang efter frokost i går. Ud af højttalerne kunne man høre lyde, der tydeligvis kom fra et toilet. Den tiltalte A kunne heller ikke lade være med at smile ud til venner blandt tilskuerne, mens han hørte sig selv prutte.

Prutterne kunne høres på en af de mange telefonaflytninger, som de to anklagere spillede i Østre Landsret i går.

De skulle forsøge at vise, at den 21-årige A vidste, hvilke planer svenskbosniske Maximus og dansktyrkiske AC, der er blevet idømt henholdsvis 15 og 13 års fængsel for planlæging af terror ved retten i Sarajevo, havde, og at han forsøgte at skaffe penge til dem.

Men det var ikke så let. De involverede i sagen talte nemlig et kodesprog, som de selv havde svært ved at hitte rundt i. Flere af de involverede havde også forskellige dæknavne, hvilket til tider gjorde det svært for A at redegøre for, hvad han havde sagt til hvem og hvornår.

A var involveret i forskellig slags småkriminalitet, såsom at stjæle og videresælge mobiltelefoner, ligesom han stjal dankort.

Men ifølge A selv var det ikke usædvanligt, at han stjal for at kunne give til godgørende formål.

»Jeg har indsamlet penge til tsunami-ofre. Det var også gennem berigelseskriminalitet,« sagde A, der troede at Maximus samlede ind til ofre for massakren i Srebrenica og til bosniere, der ville vende hjem.

Dette mente anklagerne dog var lidt mærkværdigt, da A tidligere har givet udtryk for, at han var lidt skeptisk over for Maximus.