Tiltalt skulle hjælpe Said Mansour
En af de tiltalte i den såkaldte Glostrup-sag skulle hjælpe Said Mansour med at skaffe beviser til dennes retssag.

En af de terrorsigtede i Glostrup-sagen skulle hjælpe Said Mansour, der er tiltalt for at opfordre til terror, med at skaffe beviser i form af taler, videoer og billeder til dennes retssag i Københavns Byret. Det kom frem i Østre Landsret onsdag, hvor anklagemyndigheden fortsatte afhøringen af den terrorsigtede 18-årige C.

På grund af deres fælles marokkanske baggrund kendte C Said Mansour forholdsvis godt, hvilket blandt andet kom frem i nogle af de breve, som Mansour har sendt til C. Heri bad han blandt andet C om at hjælpe hans advokat med at finde frem til nogle af de videooptagelser, der spiller en stor rolle i sagen mod Mansour.

Samtidig kom det frem, at det var C, der først fik kontakt til en anden terrorsigtet, den svenske statsborger Maximus, som sidder tiltalt i retten i Bosnien for at planlægge et terror-angreb et sted i Europa.

C lærte Maximus at kende over internettet, og inviterede ham siden til København. Her boede Maximus i en moske, og blev introduceret til flere af C?s venner.

»Han bad mig om at starte en pengeindsamling for ham, da han kendte nogen, som havde brug for dem, så de kunne tage tilbage til deres hjemland. Men jeg gav ham ikke nogen penge,« sagde C i retten onsdag formiddag.

Man kunne desuden høre, at C på et tidspunkt havde været oppe at diskutere med sin far om den tiltalte D. Ifølge C brød faderen sig ikke om D, da han havde kriminelle venner. I tidligere chats har man kunnet se, at C på et tidspunkt blokerede helt for D, så denne ikke kunne kontakte C over internettet.

Ved en gennemgang af C?s computer blev der fundet adskillige filer, der indeholder blodige billeder og film af henrettelser og eksplosioner. Men dette skyldes ifølge C en almen interesse for, hvad der sker ude iverden.

»Det er en del af virkeligheden. Nyhedsdækningen i Danmark er meget sparsom og pro-amerikansk. Jeg ville gerne se, hvad nogle af de andre kilder havde,« fortalte C.

Han påstod samtidig, at han ikke havde set alle filmene på sin computer, da han næsten dagligt downloadede nye ting.

C?s forsvarer Thorkild Høyer brugte en del tid på at fremstille sin klient som en almindelig ung muslimsk mand, der kom fra en religiøs familie, men som aldrig har været ekstrem i sin optræden. C har dyrket karate på højt niveau, og det har aldrig generet ham at have kvindelige trænere eller at træne sammen med piger. Han lyttede til hiphop-musik lavet af Tupac, Dr. Dre og Eminem, og fastholdt stilen, når han skulle klæde sig på. Store hættetrøjer, kondisko og løse busker med hængerøv er, hvad han har på, når han træder ind i retten.

Senere i dag vil anklagerne tage nogle af C?s tidligere lærere og klassekammerater i vidnestolen. Forløber alt som planlagt, begynder afhøringen af den tiltalte A også i dag.