Tiltalt skaffede penge til terrordømt
En af de terrortiltalte i Glostrup-sagen var villig til at begå kriminalitet for at skaffe penge til den terrordømte svenskbosnier Maximus. Men han var mistænksom over for Maximus, sagde han i retten tirsdag.

En af de terrortiltalte i Glostrup-sagen erklærede sig klar til at begå kriminalitet for at skaffe penge til den terrordømte svenskbosnier Maximus.

Det kom frem ved retsmødet i Østre Landsret i dag.

Den terrortiltalte ’A’ indrømmede, at han flere gange har gjort sig skyldig i »berigelseskriminalitet«. Pengene er blandt andet gået til hjælp til ofre for tsunamien i 2004. Derfor var han også åben over for ideen om at skaffe penge til ofre for massakren i Srebrenica på ulovlig vis.

Ifølge A ville den svenskbosniske Maximus, der i Sarajevo er blevet dømt 15 års fængsel for planlægning af et terrorangreb et sted i Europa, samle penge ind til bosniere, der ville flytte tilbage samt til ofre for Srebrenica.

Da A ikke selv havde så mange penge, var han altså villig til at stjæle for at skaffe nogen. Og han talte derfor med Maximus om, hvor de bedst kunne gennemføre et røveri.

»Jeg skulle finde et egnet sted, hvor der ikke var så stor risiko for at blive opdaget. Maximus skulle med til det,« sagde A, der var iklædt en sort jakke med bredde sorte fløjlstriber og med håret skrabet helt tilbage.

Anklagerne er gået i gang med den konkrete bevisførelse i sagen. Tiden op til jul blev brugt på at overbevise dommere og nævninge om, at de fire tiltalte i Danmark gennem et stykke tid havde undergået en radikaliseringsproces, så de til sidst accepterede brugen af vold som middel til at opnå bestemte mål. Nu skal anklagerne bevise, at de fire bevidst hjalp Maximus og dansktyrkeren AC, der blev idømt 13 år i Sarajevo, med at planlægge og skaffe penge til deres tur til Bosnien – selvom de vidste, at målet var at gennemføre et terrorangreb.