Tilståelse i Se og Hør-sagen: Vi gik over stregen
Tidligere nyhedschef på Se og Hør tilstår sit kendskab til tys-tys-kilde. Det var forkert, siger hun.
Lise Bondesen er tidligere nyhedschef på Se og Hør. Hun er i dag chefredaktør på Avisen.dk.
Lise Bondesen er tidligere nyhedschef på Se og Hør. Hun er i dag chefredaktør på Avisen.dk. Foto: Privat

- Det vi gjorde, var forkert.

Tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen, Lise Bondesen, der nu er direktør og chefredaktør på Avisen.dk, erkender torsdag i Retten i Glostrup, at hun kendte til, at en såkaldt tys-tys-kilde fodrede ugebladet med ulovlige oplysninger om kendissers opholdssteder på baggrund af deres brug af kreditkort.

Hun brugte også oplysningerne til at sætte journalister på bladet i gang med historier og efterspurgte selv oplysninger om kendisser som eksempelvis fodboldspilleren Mads Laudrup, tilstår hun.

- Men undervejs i forløbet gik det op for mig, at det er forkert, det vi gør. Jeg ville gerne have det til at stoppe, siger hun.

Se og Hør havde på daværende tidspunkt et slogan, der lød " I denne uge gik vi over stregen - og i næste uge gør vi det igen".

Med henvisning til sloganet ville specialanklager Morten Frederiksen vide, om brugen af tys-tys-kilden var over stregen.

- Ja, vi gik over stregen, siger Lise Bondesen og fortæller grådkvalt, at sagen efterfølgende har været en stor belastning for hende:

- Der er ikke gået en dag, hvor jeg ikke har tænkt på sagen, og jeg har fortrudt.

Ud over Lise Bondesen - der i dag er chefredaktør på Avisen.dk - tilstår tidligere redaktionschef Kim Bretov også sin andel i kreditkortskandalen.

Han fortæller, at også ledelsen kendte til tys-tys-kilden og gengiver, at den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup var "meget begejstret", da det i juni 2008 lykkedes Qvortrup at indgå en fast aftale med tys-tys-kilden om at snage i kendissers opholdssteder.

Blandt andet overvågede tys-tys-kilden kreditkort tilhørende det samlede kongehus - minus dronningen, der ikke har et kreditkort. Også statsminister Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt har tys-tys-kilden leveret oplysninger om.

Kræver fængselsstraf
Anklageren kræver Lise Bondesen og Kim Bretov idømt mindst fire måneders fængsel.

- Som udgangspunkt ubetinget, men jeg vil have forståelse for, hvis deres domme bliver gjort betingede, siger Morten Frederiksen.

Ifølge anklageren er det i deres sager en formildende omstændighed, at de begge i forløbet har sagt fra over for deres respektive ledere og givet udtryk for, at de mente, at brugen af tys-tys-kilden var forkert.

De tog dog ikke selvstændigt skridt til at afbryde forholdet til kilden og fortsætte med at bruge oplysninger fra kilden i deres arbejde.

De to tiltaltes forsvarere kræver, at de slipper med en betinget straf, mens Aller Medias advokat siger, at selskabet er indstillet på at betale en bøde i omegnen af 15 millioner kroner.

Sagen mod tys-tys-kilden, Henrik Qvortrup og fem øvrige tiltalte, der har valgt ikke at tilstå deres påståede andel i sagen, er berammet til at begynde 9. september.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller er tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger: 

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

Lise Bondesen og Aller, der som virksomhed er tiltalt som "juridisk person" i sagen, har meddelt, at de ønsker at tilstå. 

Kilde: Københavns Vestegns Politi/Ritzau

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.