Tilskuerlarm kan give høreskader
Indendørs sportsarenaer larmer næsten lige så meget som en rockkoncert, så tilskuerne risikerer høreskader.

Hvis du er ved at pakke klappepølserne og dannebrog for at tage til Malmø og støtte de danske håndboldkvinder, så husk lige ørepropperne også. For du kan dårligt nå igennem ølkøen i en stopfyldt hal, før du har fået nok støj for en hel dag. En ny canadisk undersøgelse viser, at støjniveauet under finalekampene i de canadiske ishockeymesterskaber i gennemsnit lå over 100 decibel. Normalt kan ørerne kun klare 85 decibel, før man anbefaler høreværn, og med et støjniveau på over 100 har ørerne fået nok i løbet af seks minutter.

Ture Andersen, der er overlæge ved Audiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, mener godt, at den canadiske måling kan overføres til danske forhold.

»Jeg kunne godt forestille mig, at man ville få samme resultater herhjemme. Både i sportshaller og i skøjtehaller er der jo hårde flader som underlag, hvad enten der er tale om et halgulv eller is, der reflekterer lyden. Og hvis publikum går op i det, hvorfor skulle et dansk publikum så vise mindre ildhu end et canadisk,« siger Ture Andersen til dagbladet Politiken.