Tilfredshed med asbest-aftale
DSB-ansatte vil hurtigst muligt i gang med undersøgelsen, der skal kortlægge, hvor mange der er blevet syge efter arbejde i asbestfyldte S-tog

Med udgangen af januar får ansatte i DSB langt bedre mulighed for at vurdere, om de skal frygte at blive syge efter at have arbejdet i asbestfyldte S-tog op gennem 1980?erne og 1990?erne.

Det står klart, efter DSB og de relevante faglige organisationer onsdag aftalte at sætte en uvildig undersøgelse i gang snarest muligt.

»Det var et seriøst og fornuftigt møde, og virksomheden virkede oprigtig i forhold til den undersøgelse, der nu skal i gang, så hurtigt det overhovedet kan lade sig gøre,« konstaterer Ole Bjerg, trafikinspektør fra DSB Produktion.

Ole Bjerg taler på vegne af blandt andet tidligere håndværkere, togførere og administrativt personale, og han ser frem til at kunne give de urolige medarbejdere nogle svar.

»Undersøgelsen skal primært skaffe noget ro på, så dem der føler sig utrygge kan få nogle facts på bordet i forhold til, hvilken risikogruppe de er i. Samtidig tilbyder vi helbredsundersøgelse til de relevante. Det er en sag, vi tager meget alvorligt,« siger han.

Kortlægningen skal både gøre det klart, hvilke medarbejdere, der risikerer at være blevet syge af asbest, samt hvordan man får taget hånd om hver enkelt medarbejder.

Repræsentanter fra Dansk Jernbaneforbund, HK, 3F og FO DSB S-tog sidder i styregruppen sammen med DSB. Gruppen mødes torsdag for at definere præcis, hvad undersøgelsen skal kigge på.

Ifølge Ole Bjerg er der »fuld enighed, bordet rundt« om undersøgelsen. Derfor kan arbejdet gå i gang, så snart styregruppen har fået rammerne på plads.