Tilfreds Pione Sisto: Vi får en finale på søndag
Pione Sisto formåede at holde fast i bolden i den hektiske atmosfære i Montenegro. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Den driblestærke kantspiller fik ros for sin indsats, da Danmark i Montenegro tog endnu et skridt mod VM.

Med 1-0-sejren over Montenegro har det danske fodboldlandshold spillet sig i en god position før den afsluttende spillerunde i VM-kvalifikationen.

En sejr over Rumænien i Parken på søndag vil som minimum sende Danmark i playoff. Overrasker Montenegro samtidig i Polen, kan danskerne også snuppe den direkte billet til VM i Rusland.

- Det bliver en finale på søndag, og det var den position, vi gerne ville stå i. Vi snakkede allerede om det i omklædningsrummet før kampen og brugte det som motivation, siger Pione Sisto.

I den hektiske atmosfære var han en af de danskere, der var bedst til at holde fast i bolden.

Venstrefløjen fik da også ros for sin indsats af landstræner Åge Hareide efter kampen.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg fik vist, hvem jeg er, fik driblet en hel masse og forsøgte at skabe noget. Jeg var ivrig og tog chancen, når den bød sig.

- Det er et svært sted at spille, og det er det ofte sådan nogle steder. Det var en enorm kulisse, og de støttede deres hold rigtig fint. Montenegro spillede også bedre, end jeg havde forventet, men vi fik de tre point, siger Pione Sisto.

Han havde et par afslutninger mod mål, men venter endnu på sin første scoring på landsholdet.

Derfor er han selvfølgelig svært tilfreds med, at holdkammeraten Christian Eriksen har ramt en sand målstime. Eriksen scorede kampens enlige mål efter godt et kvarters spil.

- Målet kom lidt ud af det blå. Det er enormt dejligt at have sådan en spiller, der kan afgøre kampene. Det må han gerne fortsætte med, siger Pione Sisto.

Danmark møder Rumænien i den afsluttende VM-kvalifikationskamp på søndag klokken 20.45.

/ritzau/