Tilfangetagen israelsk soldat i live
Egyptens udenrigsminister oplyste onsdag, at den israelske soldat, der blev fanget af palæstinensiske militante i juni, stadig er i live.

Da den israelske soldat Gilad Shalit i juni blev taget som fange af militante palæstinensere tæt på Gaza-striben, lovede den israelske regering, at man ville gøre alt for at få soldaten tilbage i live.

Indtil videre har dette løfte kostet en del palæstinensere livet, men nu ser det ud til, at der er håb om at få Gilad Shalit udleveret.

Den egyptiske udenrigsminister Ahmed Aboul Gheit sagde på et pressemøde, der blev holdt efter, at han havde mødtes med den israelske udenrigsminister Tzipi Livni onsdag, at den israelske soldat er i live.

»Dette er et meget følsomt emne. Jeg håber og tror på, at han vil blive løsladt, og jeg må understrege, at vi arbejder hårdt på at få ham løsladt, og at vi ved, at han er i live,« sagde Ahmed Aboul Gheit ifølge AP.

De militante palæstinensere, der holder Gilad Shalit fanget, vil have, at Israel løslader et meget stort antal af de tusinder af palæstinensere, der bliver holdt fanget i israelske fængsler.

Israels premierminister Ehud Olmert sagde tidligere på ugen, at han overvejer at løslade et antal palæstinensiske fanger for at vise god vilje.