Tilbud til 210 fyrede nordjyder: Flyt med til Polen!
- Jeg synes, det er et meget upassende tilbud, lyder det fra lokal 3F-formand, efter direktør Niels Jacobsen (billedet) tilbyder at lade danske ansatte flytte med til Polen. Foto: Jens Nørgaard Larsen og Linda Kastrup
Høreapperatsfabrikken Oticon i Thisted lukker, og produktionen flytter til Polen. 210 medarbejdere mister jobbet. Men hvis de vil, kan de flytte med til Polen. Meget upassende melding, mener lokal 3F-formand.

Et chok gik i dag gennem 210 ansatte i virksomheden Oticons fabrik i Thisted. Ejeren William Demant Holding har nemlig besluttet, at fabrikken i Thisted skal lukke i 2018 og i stedet flyttes helt til Polen.

Men selvom fabrikken flytter omkring tusind kilometer væk, behøver de nordjyske ansatte ikke at vinke farvel til jobbet. De får nemlig tilbudt at flytte med til Polen, siger administrerende direktør Niels Jacobsen til Ritzau.

3F: Meget upassende tilbud

Det er dog ikke et tilbud, der falder i god jord hos 3F Thy-Mors, som organiserer omkring 120 af de 210 ansatte. Der lyder et højt suk fra formand Niels Jacobsen, da Avisen.dk præsenterer ham for tilbuddet, som direktøren har fremsat.

- Jeg synes, det er et meget, meget upassende tilbud lige efter en så hård melding. Det legitimerer ikke, at man flytter så mange arbejdspladser, siger en skuffet Niels Jensen, formand for 3F Thy-Mors, til Avisen.dk.

Han vurderer, at det er højst usandsynligt, at nogle af hans medlemmer skulle flytte med fabrikken helt til Polen. Det er heller ikke rigtig nogle polske ansatte, tilbuddet kunne være relevant for, mener han. Det er med andre ord et ret tomt tilbud.

- De er stort set alle fra Thy og Mors og er solidt forankrede i lokalområdet. Mange er også ældre og har meget høj anciennitet. Jeg tror, det er meget begrænset, hvor mange der vil tage imod sådan et tilbud, siger Niels Jensen fra 3F.

Behov for omskoling

Fabrikken står til at flytte i 2018, og lukningen i Thisted er et hårdt slag for de mange ansatte, fortæller Niels Jensen fra 3F. Det vil nemlig ikke være helt let for dem at få nyt arbejde.

- Vores medlemmer er specialuddannede til at lave lige præcis det, man laver i Oticon. Derfor skal de igennem et omfattende program, hvor de skal omskole og opkvalificeres, forklarer han.

William Demant Holding, som ejer Oticon, lukker fabrikken som en del af en større, international omstrukturering. Den ventes at give årlige besparelser på omring 200 millioner kroner, oplyser selskabet.

Opdateret d. 17. august kl 16:15: Det fremgik oprindeligt, at direktør Niels Jacobsens udtalelser stammede fra Nordjyske. Det var en fejl, idet citatet stammer fra Ritzau.

via Listen To News