Tilbød ansat 40.000 kr. for tavshed: Firma fupper danskerne med gavekort
Direktør truede ansat: "... jeg er fucking ligeglad med politi og dit og dat. Det skal du bare være klar over, frøken!".

I DR-programmet Kontant kunne man onsdag aften høre 23-årige Caroline Lykke fra Odense fortælle, at hendes nu tidligere chef har forsøgt at købe hende til tavshed.

Caroline Lykke arbejdede tidligere for Gavefeen.dk i virksomhedens callcenter i Fuengirola ved Malaga i det sydlige Spanien, skriver BT.

- Der skal tricks til for at få kunderne til at købe den type gavekort, og det er at fordreje sandheden, siger Caroline Lykke.

I tv-udsendelsen kommer det frem, at Gavefeen.dk, som sælger gavekort til mini-cruises på Stena Line, ikke har levet op til det sælgerne lover. Det fortæller blandt andre tømrermester Jimmy Eis fra Bjæverskov:

- Jeg har brugt små 12.000 kroner, og jeg føler mig godt og grundigt snydt. Det var slet ikke det, vi aftalte i telefonen.

Jimmy Eis var lovet, at mini-cruisene kunne bookes hvornår som helst. Også i weekender og mellem jul og nytår. Men det kan kun lade sig gøre ved at betale et ekstra beløb. Samtidig er der problemer med gavekortenes udløbsdato, så mange gavekort er reelt intet værd.

Instrueres i snyd

Caroline Lykke fortæller til DR, at de ansatte instrueres i, at fordreje sandheden, og det har fået Gavefeen.dks dirktør og ejer, Jesper Høgfeldt Pedersen, til at true den 23-årige fynbo.

I nogle tale-beskeder truer han i et aggressivt tonefald Caroline Lykke. Han siger blandt andet, at han "bliver mere gal end du overhovedet kan forestille dig" ... "det tror jeg ikke du har lyst til" og at hun "leger med den helt, helt forkerte".

Han siger også at hun "... skal stoppe med alt dit fucking pis om, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er lovligt. For ellers skal du se den anden side af medaljen, og jeg er fucking ligeglad med politi og dit og dat. Det skal du bare være klar over, frøken!"

Efter Kontant har konfronteret Jesper Høgfeldt Pedersen, har han tilbudt Caroline Lykke en rejse plus 40.000 kroner i kontanter for at trække sine udtalelser tilbage.

Men den er hun ikke med på:

- Jeg kan ikke købes til tavshed. Jeg står ved hvert et ord, siger hun til BT.

Jesper Høgfeldt Pedersen siger iøvrigt til DR, at han har undskyldt sine trusler over for Caroline Lykke:

- Jeg har gjort noget forkert i tilfældet med Caroline. Der er nok to sider af den sag, men det er ikke ok, og det har jeg også sagt undskyld for.