Kommune vil nu sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår: Slut med løndumping
Arkivfoto: Pexels
Til kamp mod løndumping

Leverandører i Halsnæs Kommune skal fremover sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår til deres medarbejdere. Sådan lyder udmeldingen fra borgmesteren i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen(S), dagen efter, at fagforbundet FOA varslede konflikt mod Vika Pleje. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Virksomheden er privat leverandør af pleje i Halsnæs Kommune, men har i to og et halvt år afvist at lave en aftale med FOA, der kan sikre medarbejderne overenskomstmæssige løn- og arbejdsforhold.

- Vi vil ikke politisk acceptere social løndumping, og det vil fremover indgå som krav i kommunens indkøbs- og udbudspolitik, siger Steffen Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

I 2016 fik et spinket flertal fra Venstre og Dansk Folkeparti skrevet arbejdsklausuler ud af kommunens udbudspolitik, men allerede i denne måned står byrådet i Halsnæs Kommune overfor at vedtage en ny udbuds- og indkøbspolitik. Her vil der blive tilføjet nye krav.

- Når byrådet vedtager den nye udbuds- og indkøbspolitik, så vil det blive med krav om, at de private leverandører har løn- og arbejdsforhold, der som minimum svarer til overenskomsten på området. Det er rigtig vigtigt for os at få det med i politikken igen, siger Steffen Jensen.

De fleste nordsjællandske kommuner anvender i dag arbejdsklausuler i tjenesteydelseskontrakter med private leverandører, der skal sikre overenskomstmæssige forhold for de ansatte. Ifølge FOA bør Halsnæs Kommune slet ikke have kontrakter med virksomheder, der dumper lønnen for ansatte.

- Det skal de skynde sig at få styr på. Det er vigtigt, at det foregår under ordnede forhold, når man som kommune udbyder tjenesteydelser. Næsten alle kommuner i Nordsjælland har styr på klausulerne, og det skal Halsnæs også skynde sig at få. Det kan jeg også forstå, at de er parate til, siger Mona Striib, formand for FOA. 

Fr.Borg Amts Avis
via Listen To News