Til bryllup i USA for skatte-kroner

Chefen for homo-OL 2009, Uffe Elbæk, brugte skattepenge på privat bryllup.

• Politikere vil kulegrave bryllupsbesøg

Han har fået millioner af skattekroner til at skabe et OL for homoseksuelle i København. Men han har brændt en sjat af pengene af på at tage til privat bryllup i Texas.

Uffe Elbæk, direktør for det offentligt finansierede idrætsarrangement Outgames, der finder sted i København i 2009, var i november sidste år til bryllup hos sin veninde Anne Livet i Texas. Regningen for hotelophold og flybillet, i alt 8.832 kroner, blev betalt af skatteyderne i København.

- Sådan en privatrejse går langt ud over, hvad man må bruge offentlig penge til, vurderer forvaltningsretsekspert Tim Knudsen.

Uffe Elbæks tur til Texas fandt sted, lige inden han og en gruppe medarbejdere skulle besøge New York for at gøre reklame for Outgames. Elbæk fastholder, at der var et fagligt formål med brylluppet, da han kunne møde repræsentanter for to AIDS-organisationer, som havde relevans for Outgames.

Endnu er der imidlertid ikke kommet konkrete aftaler ud af bryllupsbesøget, og Elbæks vært i Texas, Anne Livet, siger, at mødet lige så godt kunne have fundet sted i New York. Altså uden at Elbæk havde behøvet at rejse sydpå.

- Men jeg mente, at det ville være en bedre idé, hvis de mødtes under mere afslappede former, siger Anne Livet.

Københavns Kommune har postet 23 millioner kroner i Outgames og er stort set alene om finansieringen. Flere politikere kræver sagen kulegravet.