Tigere reddet ud af krig i Syrien og bragt til Holland
Tigrene Sultan og Sayeeda får specialbehandling i Holland efter at være reddet fra det krigshærgede Syrien.

Krigen i Syrien påvirker ikke kun mennesker. Også dyr lider skade under de voldsomme situationer, der udspiller sig i det krigsplagede land.

To tigre er dog sluppet væk fra krigen og har fundet tryghed i Holland, fortæller den internationale dyrevelfærdsorganisation Four Paws.

- Hurra! Sultan og Sayeeda, de to tigre som blev reddet fra Magic World Amusement Park nær Aleppo for omkring to måneder siden, er nu ankommet til Holland, skriver den på Facebook.

De store katte har været på en rejse gennem Tyrkiet og Jordan, før de kunne komme til byen Nijeberkoop nordøst for Hollands hovedstad, Amsterdam.

Her modtager de specialbehandling og hjælp til at tilbagelægge de traumer, de har oplevet i Aleppo i Syrien. Det skal styrke tigrene, så de kan flyttes til et større reservat engang i fremtiden.

Sultan og Sayeeda var en del af en gruppe på 13 dyr, der blev evakueret fra Aleppo i juli. I gruppen var også fem løver, to bjørne, to hyæner og to hunde.

Dyrenes ejer flygtede selv fra Syrien, efter krigen brød ud i 2011. Han gav i sommer tilladelse til, at de kunne evakueres.

/ritzau/NTB