Tidslinje over sagen om Pussy Riot
I dag falder der i Rusland dom i sagen mod de tre bandmedlemmer i protestgruppen Pussy Riots.

21. februar: Fem bandmedlemmer fra punkbandet Pussy Riot fremfører en protestsang i Moskvas store katedral iført farverige elefanthuer. Sangteksten beskylder kirken for at være alt for tæt forbundet med regeringen og beder jomfru Maria om at "fordrive Putin", der nu er landets præsident, men som dengang var i valgkamp op til præsidentvalget.

5. marts: To af bandmedlemmerne, 24-årige Maria Alekhina og 22-årige Nadezhda Tolokonnikova, bliver anholdt for religiøs hooliganisme, der kan give op til syv års fængsel. Senere bliver et tredje bandmedlem, 30-årige Yekaterina Samutsevich, også anholdt.

22. april: Den russisk ortodokse præst Kirill holder en tale for tusindvis af fremmødte, hvor han beskylder Pussy Riot for at have krænket de religiøse affekter i katedralen med deres protestsang.

27. juni: Omkring 100 russiske kulturpersonligheder underskriver en anmodning, der kræver de tre bandmedlemmer frigivet, fordi sagen mod dem "miskrediterer det russiske juridiske system".

20. juli: Retssagen mod de tre bandmedlemmer begynder.

2. august: Præsident Vladimir Putin siger, at han ikke går ind for en hård straf for de tre kvinder.

7. august: Popikonet Madonna siger under en koncert i Moskva, at hun beder for de tre bandmedlemmer. Andre internationale stjerner, der bakker op om Pussy Riot, er Sting, Pet Shop Boys, Björk, Red Hot Chili Peppers og Yoko Ono.

Kilde: AFP, Reuters.

/ritzau/