Tidligere V-profil: Løkke vil bevare statsministerposten for enhver pris
- Tidligere var man i Venstre stolte af, at kæmpe for frihed, frisind, åbenhed og globalt udsyn. Nu er Venstres politik og ideologi i stedet centreret om det modsatte, lyder det fra Eyvind Vesselbo . Foto: Andreas Beck / Ritzau Scanpix
Eyvind Vesselbo, der er tidligere medlem af Folketinget for Venstre, er kritisk over for partiets nuværende politik. Den tidligere Venstre-profil beskylder sit gamle parti for at lade sig diktere af Dansk Folkeparti.

Eyvind Vesselbo, tidligere medlem af Folketinget for Venstre fra 2001 til 2015, lægger ikke fingrer i mellem, når han kritiserer sin tidligere chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), i et debatindlæg i Berlingske.

Han kritiserer sit gamle parti for at have mistet sin politiske sjæl i jagten efter stemmer til næste års folketingsvalg. Det virker som om, at det vigtigste er at bevare statsministerposten for enhver pris, lyder det fra Eyvind Vesselbo i indlægget.

Han går ligeledes Venstre på klinge for, at de lader "andre styre den politiske debat", mens de selv sjældent får deres mærkesager gennemført. Alt sammen for at bevare statsministerposten for enhver pris, lyder vurderingen.

- Tidligere var man i Venstre stolte af, at kæmpe for frihed, frisind, åbenhed og globalt udsyn. Nu er Venstres politik og ideologi i stedet centreret om det modsatte, nemlig straf, sanktioner, restriktioner, overvågning, begrænsninger, trusler og marginalisering af udsatte grupper, skriver Eyvind Vesselbo.

Misforstået populistisk politik

Eyvind Vesselbo er dybt kritisk over for det, som han kalder for en voldsom retorik fra blandt andet integrationsminister Inger Støjberg (V) i forbindelse med stramninger på udlændingeområdet.

Den 71-årige eks-politiker mener, at Venstre lader deres politik diktere af Dansk Folkeparti, og han tvivler stærkt på, at partiet, som engang var det største i dansk politik, kan vinde de tabte stemmer hjem med nuværende politiske program.

- I perioden fra 2001 til 2018 har Venstre ændret sin politik fra at være baseret på grundlæggende Venstre-værdier som frihed og frisind, til at være navlebeskuende, begrænsende og konfliktsøgende. Det har foreløbigt kostet 22 mandater, skriver han.