Tidligere superligabomber kommer på leje i Norge

Angriberen Mads Hvilsom skifter til oprykkeren Brann på en halvandet år lang lejeaftale.
Mads Hvilsom har ikke haft meget at juble over i Eintracht Braunschweig og skifter nu til norsk fodbold.
Mads Hvilsom har ikke haft meget at juble over i Eintracht Braunschweig og skifter nu til norsk fodbold. Foto: KLINDT S¯LBECK CHRISTIAN/POLFOTO

Den tidligere Hobro-angriber Mads Hvilsom bytter tysk fodbold ud med norsk og skifter til Brann i Bergen på en halvandet år lang lejeaftale.

Mads Hvilsom har i det seneste halve år optrådt for Eintracht Braunschweig i den tyske andenliga, men han har haft svært ved at få spilletid i den ambitiøse klub.

Hvilsom lavede 16 mål og blev nummer to på Superligaens topscorerliste i sidste sæson, og i Brann håber man, at han kan genfinde sin gamle målfarlighed.

- Det er under et år siden, Hvilsom var en af dansk fodbolds mest målfarlige angribere. Vi scoutede ham også dengang, men på det tidspunkt var det ikke muligt for os at hente ham, siger Branns sportschef, Rune Soltvedt, til klubbens hjemmeside.

Hvilsom har kontrakt med Eintracht Braunschweig indtil sommeren 2018, men Brann har fået en købsoption på danskeren, så klubben har mulighed for at gøre aftalen permanent, hvis lejeopholdet bliver en succes.

Brann er en af traditionsklubberne i norsk fodbold, men den tilskuerstærke klub rykkede i 2014 ned i den næstbedste række. Efter en enkelt sæson på anden klasse er klubben dog tilbage blandt de bedste.

- Brann er en af de store klubber i Skandinavien, og det er en klub, som hører hjemme blandt de bedste. Jeg ønsker at være med på denne rejse, siger Hvilsom.

- Når jeg hører, at der var 10.000 tilskuere til alle kampene i fjor, så tænker jeg, at det er helt vildt. Det er jeg ikke vant til, og det trigger mig, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.