Tidligere skatteminister stopper i politik
En af veteranerne i Venstres folketingsgruppe, gruppeformand Svend Erik Hovmand, takker af efter næste valg.

Venstres gruppeformand, Svend Erik Hovmand, stopper efter næste folketingsvalg. Gruppeformanden er ud over at være den længst siddende i Venstres folketingsgruppe blandt andet også tidligere skatteminister i den nuværende regering.

»Jeg synes stadig, der er mange spændende udfordringer i politik, men efter næste folketingsvalg vil jeg gerne interessere mig mere for andre ting også. Jeg stiller mig naturligvis til rådighed for de opgaver, jeg har påtaget mig. Herudover vil jeg bruge mere tid på bestyrelsesopgaver, på at skrive, på gården ved Ringsted og ikke mindst på min familie,« siger Svend Erik Hovmand.

Svend Erik Hovmand er 61 år, valgt i Nykøbing Falster-kredsen og har været medlem af Folketinget uafbrudt siden 1975. Svend Erik Hovmand har også været energiminister og boligminister under Schlüter-regeringen i 1980’erne og 1990’erne. Han er uddannet journalist, bor i Ringsted og har en voksen søn og datter med sin kone, Lone Hovmand.

Venstre i den nye valgkreds, der omfatter Guldborgsund kommune, vil nu arbejde på at finde en ny folketingskandidat som afløser for Hovmand.