Tidligere russisk antidopingchef er fundet død

Nikita Kamayev trak sig i december, efter at skandale om doping i russisk atletik begyndte at rulle.

Den tidligere administrerende direktør i Det Russiske Antidoping Agentur (Rusada) Nikita Kamayev er blevet fundet død, oplyser det russiske nyhedsbureau Tass.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Dødsfaldet sker kun to måneder efter, at Kamayev sammen med flere andre chefer i Rusada trådte tilbage på grund af den verserende dopingskandale i russisk atletik.

Ifølge Ramil Khabriev, tidligere generaldirektør i Rusada, er Nikita Kamayev "formentlig" død af et hjerteanfald. Han blev 50 år.

- Det ser ud til at have været et kraftigt hjerteanfald. Han beklagede sig over smerter i hjertet efter skisæsonen. Han har aldrig nævnt noget om hjerteproblemer - i hvert fald ikke over for mig, siger Ramil Khabriev til Tass.

I november afslørede en rapport fra Det Internationale Dopingagentur (Wada), at russiske atletikudøvere i årevis systematisk har anvendt doping.

Det Internationale Atletikforbund, IAAF, valgte på den baggrund at suspendere Det Russiske Atletikforbund.

Det eneste antidoping-laboratorium i Rusland er samtidig blevet frataget sin licens af Wada.

I rapporten blev Rusada kritiseret for på "rutinebasis" at forbryde sig mod internationale regler for antidopingarbejde - og for at have ladet atleter, der skulle være suspenderet, konkurrere alligevel.

Nikita Kamayev og Ramil Khabriev forlod deres stillinger i Rusada i midten af december.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.