Tidligere republikansk guvernør støtter Obama
Barack Obama er den rette leder for USA, mener tidligere Florida-guvernør Charlie Christ.

Den amerikanske præsident Barack Obama får forud for præsidentvalget i november støtte fra en noget uventet kant.

I søndagens udgave af Tampa Bay Times skriver den tidligere republikanske guvernør Charlie Crist således, at Obama er "den rette leder for vores land og nation".

- Jeg bifalder og deler hans vision om en fremtid bygget op omkring en stærk og selvsikker middelklasse, i en økonomi der giver os mulighed for at høste fremgang gennem hårdt arbejde og personligt ansvar, skriver han.

Han fortsætter med at kritisere Republikanerne, som han mener er "endt så langt ude på den ekstreme højre fløj, når det kommer til områder, der er vigtige for kvinder, indvandrere, seniorer og studerende, at de har bevist sig ude af stand til at styre folket."

- Sandheden er, at partiet ikke har formået at demonstrere den type lederskab eller seriøsitet, vælgerne fortjener, skriver Charlie Crist.

Charlie Crist sad som guvernør i Florida indtil 2011 og stillede i mellemtiden, for to år siden, op til senatet. Han tabte til Tea Party-favoritten Marco Rubio og stillede efterfølgende op til det generelle valg, men denne gang som uafhængig og ikke som republikaner.

- Præsident Obama har et omdømme for at gøre, hvad der er bedst for Amerika og Florida, et omdømme, han har bygget op ved at bruge mere tid på at bekymre sig om, hvad hans beslutninger ville betyde for folket end for hans politiske formuer.

- Det er det, der gør ham til den rette leder i denne tid, og det er derfor, jeg er stolt af at stå med ham i dag, skriver Charlie Crist.

/ritzau/