Tidligere professionel danser i Vild med dans skal være dommer
Marianne Eihilt skal være dommer i efterårets "Vild med dans". Hun har tidligere været professionel danser i programmet og blandt andet danset med Eskild Ebbesen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)
Britt Bendixen holder pause som dommer i "Vild med dans" på grund af en operation. Nu er afløseren fundet.

Når efterårets sæson af "Vild med dans" løber over skærmen, får seerne et gensyn med den tidligere professionelle danser Marianne Eihilt.

Men denne gang skal den 44-årige danser ikke på gulvet med en partner, men derimod sidde i dommerpanelet.

Marianne Eihilt har nemlig sagt ja til at træde ind for dommerveteranen Britt Bendixen, som i år har meldt afbud til "Vild med dans", fordi hun har gennemgået en større hjerteoperation.

Og det er en rolle, som Marianne Eihilt ikke umiddelbart havde set sig selv i.

- Jeg blev beæret over, at jeg blev spurgt, om jeg ville sidde ved dommerbordet i år. Jeg skulle lige vende det et par gange med mig selv, for jeg havde ikke set for mig, at det nogensinde skulle blive aktuelt. Men jeg har en meget ydmyg tilgang til det, siger hun.

Marianne Eihilt har medvirket i "Vild med dans" seks gange og har vundet to gange med henholdsvis Robert Hansen i 2007 og med Joachim B. Olsen i 2008.

Marianne Eihilt var senest med som professionel danser, da hun i 2011 dansede med Tommy Kenter, men hun har sidenhen gæsteoptrådt i programmet i forbindelse med "Vild med dans - Knæk Cancer".

Uden for tv-skærmen er Marianne Eihilt vant til at fungere som dommer til dansekonkurrencer, men hun går til opgaven med ydmyghed.

- Jeg skal ikke prøve at være Britt Bendixen - jeg skal være min egen. Som underviser bruger jeg ofte billeder, når jeg skal give gode råd til danseparrene. Det tror jeg vil gå igen, når jeg skal være dommer i Vild med dans, siger hun.

Marianne Eihilt har i sin egen karriere blandt andet vundet sølv til EM og VM i 10-danse.

/ritzau/

Af Kristine Dam Johansen, Ritzau FOKUS
via Listen To News